Vágólapra másolva!
Megérkezett az első külföldi induló és elkészült a háromszáz konténerből álló televíziós közvetítőváros is - hangzott el szombaton a szervezők sajtótájékoztatóján három héttel az augusztus 19-én rajtoló budapesti atlétikai világbajnokság előtt.

"Megérkezett az első olyan sportoló, aki a világbajnokságon is részt vesz majd, az első fecske, egy indiai távolugró. Most edzőtáborban van Győrben, és az ő érkezése azt jelenti a szervezőbizottság szempontjából, hogy gyakorlatilag elkezdődött a 2023-as vb, mostantól tehát vb-üzemmódban működünk" - fogalmazott Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

Jelezte azt is - neveket nem említve -, hogy a jövő héttől már világklasszisok is érkeznek a magyar fővárosba.

Megérkezett az első külföldi induló a budapesti vb-re Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Hozzátette, megérkeztek a televíziós szakemberek első képviselői is, mivel felépült az a háromszáz konténerből álló közvetítőváros,

amely a világ több mint kétszáz országába küldi szét a közvetítés felvételeit, így több mint egymilliárdan követhetik majd a vb eseményeit.

Sorra érkeznek a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) munkatársai is, legközelebb a szervezet szakértői gárdája, majd Sebastian Coe elnökkel az élen a vezetőség többi tagja, akik a vb előtt megtartják globális tanácsülésüket, majd a kongresszust is.

Német Balázs sok érdekességet árult el 21 nappal a vb előtt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

"Mivel a vb a világ idei legnagyobb sporteseménye, így uralkodók, állam- és kormányfők jönnek Budapestre, hogy láthassák a csodát, és élőben, személyesen szurkolhassanak az atlétika szuperhőseinek" - mondta Németh Balázs, aki azt is kiemelte, hogy a stadionparkban élményzóna épül, amely egy kisebb vidámparkként funkcionál majd. Itt

minden jeggyel rendelkező látogató ingyen használhatja a játékokat, kipróbálhatja az attrakciókat és megismerkedhet az atlétikához kötődő mozgásformákkal, ügyességi versenyekkel.

Sokan voltak kíváncsiak a sajtótájékoztatóra Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A budapesti világbajnokságot, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.