Döbbenetes látogatást tett Zelenszkijné, erre senki sem számított

Vágólapra másolva!
Az orosz–ukrán háború kezdete óta először látogatott ilyen szintű kijevi delegáció a szerb fővárosba. Olena Zelenszka, Zelenszkij ukrán elnök felesége és Dmitro Kuleba külügyminiszter is Belgrádba utazott - írta meg a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A lap közölte, a látogatás részeként az ukrán elnök felesége és delegációja a Belgrádi Városi Könyvtárat járta körbe Tamara Vucsics, a szerb elnök felesége társaságában, Zelenszka ezután sétát tett a fővárosban.

A belgrádi és kijevi egyetemek közötti együttműködési megállapodás aláírásán is részt vett 

– közölték.

Az eseményen a két ország külügyminisztere is jelen volt. A Magyar Nemzet emlékeztet, Olena Zelenszka ukrán first lady egyébként imád a középpontban lenni, szereti a figyelmet.

 

Zelenszkij és Vucsics már többször találkozott a háború kezdete óta
A Magyar Nemzet közölte, Szerbia támogatja Ukrajna területi integritását, de a balkáni ország, bár 2012 óta uniós tagjelölt, nem vezetett be szankciókat Moszkvával szemben.

Zelenszka és Dmitro Kuleba tíz nappal az új kormány megválasztása után érkezett Szerbiába. Alekszandar Vucsics szerb államfő 2022 februárja, az orosz invázió kezdete óta külföldi nemzetközi fórumokon háromszor találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán vezetővel.

Szerbia 2022 óta több ezer ukrán menekültet fogadott be, humanitárius segélyt küldött Ukrajnának, és segítséget ígért az ország aknamentesítésében és a háború utáni újjáépítésében.