Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brutális tömegverekedés alakult ki egy strand megnyitóján

német zászló, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 17 éves fiú súlyosan, többen pedig könnyebben megsérültek, amikor egy német strand megnyitóján tömegverekedés alakult ki. A megnyitót a verekedés miatt félbe kellett szakítani.
Vágólapra másolva!

Pénteken tömegverekedés tört ki egy neubrandenburgi szabadtéri uszoda megnyitóján - írja a Magyar Nemzet. A szabadtéri uszoda megnyitójára körülbelül 2000 ember érkezett, a megnyitó során eddig ismeretlen okok miatt elszabadultak az indulatok, és nagyjából negyvenen verekedni kezdtek. A segélyhívások a rendőrségre este 7 óra körül érkeztek arról, hogy két kamaszokból és fiatal felnőttekből álló csoport esett egymásnak. A feldühödött tömeg a kiérkező rendőrök jelenléte ellenére sem akarták abbahagyni a verekedést, végül már 60 rendőr volt a helyszínen. Az egyik résztvevőnél kést is találtak, az azonban még nem derült ki, hogy használta-e az illető. 

Több csoport volt, akik az egyre növekvő rendőri jelenlét ellenére továbbra is megpróbálták egymást támadni 

- közölte a rendőrség. 

Az egyik résztvevő súlyos fejsérüléseket szenvedett, de rajta kívül mások is megsérültek a verekedésben. A rendőrség nyomozást indított garázdaság és testi sértés miatt. 

A fiatalok vitatkozni kezdtek, ami verekedésbe torkollott, egy 17 éves fiút súlyos fejsérülésekkel szállítottak kórházba a mentők, és minimum négyen könnyebben megsérültek. A szervezők „az agresszív hangulat miatt” félbeszakították a rendezvényt

- hangsúlyozták a rendőrök. 

Legutóbb április 9-én este tört ki tömegverekedés Magyarországon, a Westend bevásárlóközpont tetőteraszán. Egy tinikből álló banda esett neki két idegen, szintén kamasz gyereknek. Az ütlegelés perceken át zajlott, amit több vásárló végig is nézett. A körülbelül tíz főből álló kamasz banda azért eshetett neki a másik kettő számukra idegennek, mert másképp öltözködtek, mint ők. A rendőrség hamar kiért a plázába, ahol elfogta a támadókat.

Idén több olyan tömegverekedés is volt már, amely valamilyen sport eseményhez kapcsolódott, februárban az amerikai férfi egyetemi kosárlabda-bajnokság texasi rangadója nem csak a lefújásig hozta a várt izgalmakat, ugyanis az igazi műsor csak a záró dudaszó után kezdődött, amikor a két csapat teljes létszámban egymásnak esett. Januárban pedig a lelátó több pontján kitört tömegverekedés, és a pályára rohanó szurkolók miatt több mint fél órára félbeszakadt a West Bromwich Albion - Wolverhampton Wanderers FA-kupa-mérkőzés.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről