Újabb ember halt meg a betiltott kutyafajta miatt Londonban

Vágólapra másolva!
Újabb halálos kutyatámadás történt a betiltott, XL Bully fajtájú kutya miatt az Egyesült Királyságban. Az áldozatot saját lakásában támadták meg a kutyák.
Vágólapra másolva!

Egy 50-es éveiben járó nő meghalt egy kelet-londoni házban történt XL bully támadás után - erősítette meg a helyi rendőrség. A Hornchurchben lévő Cornwall Close-hoz hívták a rendőröket hétfőn, helyi idő szerint 13:12 körül.

A nőt a londoni mentőszolgálat orvosai a helyszínen ellátták, de az életét már nem tudták megmenteni.

A halálos támadásért felelős kutyák az 50 éves áldozat egyik rokonáé voltak. A fenyegetés miatt fegyveres rendőrök mentek a házhoz, és két kutyát szállítottak el a helyszínről. Az XL bully kutyákat a rendőrök kiérkezése előtt egy szobába zárták be az áldozat rokonai.

Mit kell tudni a betiltott kutyafajtáról?

Az XL-es bullyk tenyésztését 1990 -ben kezdték el Amerikában és Magyarországon is egyre jobban ismert ez a kutyafajta. 6 méretben kategorizálható, mindegyiket rendkívül izmos felépítés jellemzi. Az XL bully az amerikai bully kutyák legnagyobb fajtája. Az XL bully magasabb, mint a standard amerikai bully és a testfelépítése ugyanolyan izmos és masszív. A hímek marmagassága akár 57 cm is lehet. 

Február 1-jétől Angliában és Walesben bűncselekménynek minősül az XL bully fajtájú kutyák tartása mentességi bizonyítvány nélkül. Akinek ilyen kutyája van, annak többek között ivartalaníttatnia és mikrochippel kell ellátnia az állatot. Emellett a gazda kötelessége, hogy nyilvános helyen szájkosarat kell feltennie a kutyára és pórázon kell tartania.

A kutyafajta betiltására irányuló döntést egy sor, embereket ért támadás előzte meg

 - írja a BBC. Az Egyesült Királyságban nincsenek hivatalos statisztikák az egyes kutyafajták által elkövetett támadásokról, de a BBC felvette a kapcsolatot a rendőrséggel és a válaszokból kiderült, hogy a rendőri szervek 2023-ban 30 539 kutyatámadásról kaptak bejelentést, ami 21 százalékos növekedést jelent a 2022-ben regisztrált 25 291-hez képest. Amikor 2023 végén bejelentették az XL bully betiltását Angliában és Walesben, a kormány azt mondta, hogy 2021 eleje óta legalább 23 halálesetet okoztak kutyatámadások, 

amelyekben az XL bully támadás aránytalanul magas volt

 - írja a BBC. Ahogy az Origo is beszámolt róla, döntöttek az óriási harci kutyák sorsáról a britek. Betiltott fajtájú kutyák marcangoltak halálra egy nagymamát Angliában. Újra támadt Angliában a betiltott kutyafajta, egy kisfiú súlyosan megsérült. Rendőröket riasztottak egy XL Bully megfékezéséhez Skóciában.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!