Vágólapra másolva!
Pintér Atilának nem tetszett, amikor a Honvéd elleni vereség után arról kérdezték, miért csak a bekapott gól után kezdett el támadni a csapata. Marco Rossi, a kispestiek mestere azt emelte ki, ha a szezon elején valaki azt mondja, hogy a Videoton, a Honvéd és a Vasas telel a dobogón, azt a bolondokházába küldték volna.

„Gratulálok a klubnak, a játékosoknak,

Mindkét csapat taktikusan játszott a mai meccsen, mi nem voltunk pontosak az utolsó passzoknál, nem tudtuk bejuttatni a labdákat a védők mögé. Felkészültünk arra, hogy a Honvéd a hosszú labdákkal próbálkozik majd, de hibáztunk egyet, és a Honvéd ezt kihasználta" – értékelt a meccs után Pintér Attila, a Mezőkövesd edzője.

Pintér Attila óriási elánnal hajtotta a csapatát Fotó: Mudra László - Origo

A fénybe nézett a ziccernél

A hosszabbításban Marek Strestik révén egyenlíthetett volna a Mezőkövesd, a korábban a Győrben és az MTK-ban is megfordult játékos azonban ziccerben az égbe lőtte a labdát. Pintér azt mondta, Strestik belenézett a villanyfénybe, és kicsit elkapkodta a lehetőséget, mert le is vehette volna a labdát, de ez benne van a futballban.

– fakadt ki Pintér, amikor az egyik újságíró azt akarta megtudni tőle, miért csak a Honvéd gólja után váltott támadóbb felfogásra a csapata.

„A futballt ma már ésszel játsszák, taktikus mérkőzés volt, mindkét csapat ötös védőfalat húzott a kapuja elé, ezt nehéz áttörni, nekünk is volt lehetőségünk, de azt nem használtuk ki" – mondta Pintér.

Rossinak az alázat és a munka a legfontosabb

Marco Rossi, a Honvéd olasz mestere megérdemeltnek nevezte a győzelmüket, mert csapata több helyzetet alakított ki.

Eppel fejese három pontot ért a Honvédnak Fotó: Mudra László - Origo

Honvéd csak rosszabb gólkülönbségével szorul a második helyre a tabellán a Videoton mögött, és Rossi azt mondta, ha év elején valaki felveti, hogy a téli szünetre a Videoton, a Honvéd és a Vasas vonul dobogósként,

azt bezárták volna a bolondokházába.

„Az alázat a legfontosabb, ha ezt elveszítjük, akkor óriási pofont kaphatunk, de ha ugyanígy dolgozunk tovább, akkor a tavaszunk is eredményes lehet. A tehetségünk, a tudásunk megvan, de mindig többet kell tennünk a pályán, mint az ellenfélnek. A második helyünk azért lehet megérdemelt,

– összegzett Rossi.