Vágólapra másolva!
A címvédő Ferencváros a második félidő derekán már három góllal vezetett, végül csak 3-2-re tudta legyőzni a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton. Ez volt a két csapat történetének 200. bajnoki összecsapása.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencváros - Budapest Honvéd 3-2 (2-0)
Groupama Aréna, 7072 néző
v.: Karakó
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Hüsing, Cukic, Ramírez - Hajnal (Gyömbér, 78.), Pintér, Trinks (Rju, 74.), Nagy Dominik (Busai, 90+1.), Djuricin, Böde
Budapest Honvéd: Gróf - Botka, Lovric, Baráth, Hajdú (Vasiljevic, 52.) - Kamber, Gazdag, Hidi - Zsótér (Tömösvári, 79.), Lanzafame, Holender (Eppel, 63.)
gól: Böde (26.), Hajnal (44.), Djuricin (60.), illetve Kamber (73.), Lanzafame (78., 11-esből)
sárga lap: Cukic (32.), Nagy Dominik (77.), illetve Hajdú (11.), Kamber (86.)

A Ferencváros védelme - amely az eltiltott Dilaver és Nalepa hiányában kifejezetten furcsa összetételben állt fel - több nagy hibát is elkövetett a találkozó elején, ám ezekkel a vendégek nem éltek. A zöld-fehérek ezt követően egyértelműen átvették az irányítást, és Böde fejesével megszerezték a vezetést.

Nem sokkal a szünet előtt Hajnal révén megduplázta előnyét a bajnokcsapat, így nyugodtan térhetett pihenőre.

A fordulást követően a Ferencváros átadta a kezdeményezést a kispestieknek, a gyors kontrákra helyezte a hangsúlyt, és úgy tűnt, hogy Djuricin egy ilyen ellenakció végén a 60. percben el is döntötte a három pont sorsát.

A háromgólos hátrány ellenére a vendégek nem adták fel, és tovább próbálkoztak, s egy pontrúgásból szépítettek is. Bő negyedórával a vége előtt Lanzafame tizenegyesével egy gólra jött fel a Honvéd, így rendkívül izgalmassá vált a hajrá.

A vendégek kis híján egyenlítettek, de a pályafutása első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Tömösvári fejesét Dibusz hatalmas bravúrral védte, s ezzel gyakorlatilag biztosította a győzelmet csapatának.