Debrecenben folytatta csodamenetelését a Vasas

vasas, foci
Debrecen, 2016. október 22. Saglik Mahir, Czvitkovics Péter és Murka Benedek (b-j) a Vasas játékosai ünnepelnek, miután gólt szereztek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában a Debreceni VSC ellen játszott mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2016. október 22-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Sorozatban harmadik egymás elleni mérkőzésén nem tudott nyerni a Debrecen a Vasas ellen, az angyalföldiek egy idegenbeli 2-1-es győzelemmel őrizték meg vezető helyüket az OTP Bank Ligában.

Eredmény, OTP Bank Liga, 13. forduló:
DVSC – Vasas 1–2 (0-1)
Nagyerdei Stadion, 3723 néző
v.: Erdős
DVSC: Danilovic – Jovanovic (Horváth Zs., 78.), Brkovic, Mészáros N., Bobko - Filip, Tőzsér – Könyves (Castillion, 65.), Holman, Szakály (Mészáros K., 63.) – Vittek
Vasas: Nagy G. – Kleisz, Burmeister, Debreceni, Ristevski – Saglik (Osváth, 86.), Korcsmár, Czvitkovics (Manjrekar, 72.), Murka, Hangya – Pavlov (Kulcsár, 91.)
gól: Holman (50.), illetve Mukra (45.), Saglik (56.)
sárga lap: Castillion (71.), Tőzsér (95.), illetve Majnrekar (95.)

Eseménytelen első félórát láthatott a közönség, helyzetek, sőt kapura lövés nélkül. Az utolsó negyedórában aztán megélénkült a játék, és előbb kimaradt egy debreceni ziccer, majd a végén Murka Benedek révén megszerezte a vezetést a listavezető.

Saglik, Czvitkovics és Murka jogosan ünnepelt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A második félidőt lendületesen kezdték a hazaiak, s ennek rövidesen eredménye is lett, hiszen néhány perc elteltével egyenlítettek. Hamar visszavette azonban a vezetést a Vasas, amely a folytatásban ugyan időnkét beszorult a saját kapuja elé, de ellentámadásaival többször is veszélyes helyzetet alakított ki.

A DVSC hiába játszott fölényben, a hajrában a legnagyobb lehetőségét is kihagyta, és így a szezonban már harmadik vereséget szenvedte el hazai pályán.

A listavezető utoljára 16 éve tudott nyerni Debrecenben, de pontot is 2005-ben szerzett ott utoljára.