Vágólapra másolva!
Szász Kitti kétszer győzött, egyszer második lett a Red Bull Street Style névre hallgató freestyle foci-világbajnokságon, és novemberben újra harcba szállhat a győzelemért, mivel a beküldött videója alapján bekerült a nyolc kiválasztott közé.

Szász Kitti korábban háromszor is a világ legjobb női freestyle focisa lett, 2011-ben Prágában nyerte meg az első női vébét, majd egy évvel később Olaszországban is az ő kezét emelték magasba, amikor a legnagyobb presztízsű eseményen, a Red Bull által szervezett vébén is az ő trükkjei aratták a legnagyobb sikert.

A 2013-as prágai versenyen nem sikerült a címvédés, nagy ellenfele, a francia Mélody Donchet visszavágott neki, viszont a Red Bull-vébén veretlenül ült vissza az őt megillető trónra.

Diploma mellé labdázás Neymarral

A triplázás is közel volt, de a 2014-es Red Bull-világbajnokságon Mélodyt találták jobbnak a döntőben. A versenyek mellett rengeteg izgalmas élmény fért bele Kitti elmúlt pár évébe, a fellépések egymást értek, volt köztük olyan, ahol két, a labdával nagyjából tűrhetően bánó brazillal, Neymarral és Lucas Mourával trükközött, de ott volt a 2014-es focivébén és az idei Eb-n is, valamint sportszervező diplomát szerzett az egri Eszterházy Károly főiskolán.

Labda nélkül nem élet az élet Forrás: Facebook

Most pedig ismét egy világbajnokság előtt áll a 25 éves labdazsonglőr, akinek a beküldött videóját beválasztották a legjobbak közé.

Legutóbb nagyon elkeseredett

Az idei Red Bull-vébét Londonban rendezik november 7-8-án, és a címvédő Mélody mellett heten szállnak harcba, őket a beküldött egyperces videó alapján választották ki.

"Inkább új szettekkel, mintsem új trükkökkel készülök, nincs is már annyi időm. Olyanba pedig nem szeretek belekezdeni, amiből nem tudom kihozni a maximumot. Eddig mindig az volt a célom, hogy nyerjek. Miután az első két Red Bull Street Style-on a dobogó tetejére állhattam, aztán a harmadikon mégis második lettem, nagyon elkeseredtem. De most már nincsenek elvárásaim. Legyek hibátlan, aztán, ha ez elég a győzelemhez, az nagyon jó" – nyilatkozta a Red Bull honlapján Kitti.

Aki az Origónak azt is elmondta, hogy a 2014-es vébé óta nagyon sokat fejlődtek a női freestyle focisok, ez abból is látszik, hogy a londoni vébére sok kvalifikációs videó érkezett.

a decemberi, melbourne-i versennyel párhuzamosan. Ez utóbbi a freestyle szövetség által rendezett World Tour utolsó állomása, ahol először versenyeznek lányok is".