Vágólapra másolva!
Több külföldi ajánlata is volt, az utolsó pillanatban is megkeresték, a korábbi olasz utánpótlás-válogatott Davide Lanzafame mégis a Budapest Honvédhoz tért vissza.

A 29 éves támadó - aki 2013 tavaszán szerepelt a fővárosi együttesben - Kispestre igazolását hosszú tárgyalási folyamat előzte meg. Az edző, Marco Rossi, illetve a tulajdonos George F. Hemingway személye is sokat segített a döntésében.

Lanzafame hároméves szerződést kötött az egyesülettel, George F. Hemingway az ügy anyagi részleteiről annyit árult el, hogy "háromszor annyit fizettek a játékosért, mint szerettek volna."

Lanzafame az első honvédos korszakában Forrás: MTI/Beliczay László

A futballista hangsúlyozta, amikor egy játékost az edző és a vezetés is ilyen határozottan szeretne megszerezni, az sok mindent felülír, ráadásul a családjával is úgy látták, hogy Budapest a legmegfelelőbb hely karrierje folytatására.

Marco Rossi, a piros-feketék vezetőedzője kijelentette, Lanzafame szerződtetésével a támadóharmadban - a kaputól 20-25 méterre - sokkal hatékonyabb lehet az együttes játéka.

George F. Hemingway elmondta, régóta kerestek már valakit "a 10-es pozícióba", Lanzafame személyében pedig egy kiváló játékost sikerült szerződtetniük.

A torinói születésű csatár a Juventusban kezdte pályafutását, majd megfordult a Bari, a Grosseto, a Catania, a Perugia, legutóbb pedig a Novara csapatában. 2013 tavaszán fél évre kölcsönbe került a Honvédhoz, ahol gyorsan közönségkedvenc lett, mivel tíz NB I-es mérkőzésen öt gólt szerzett és ugyanennyi gólpasszt adott.

Magyarországi pályafutása gyorsan félbeszakadt, ugyanis mint kiderült, még 2008-ban és 2009-ben érintett volt mérkőzések manipulálásában, melynek folyományaként vádalkut kötött az olasz hatóságokkal, a labdarúgó-szövetség pedig 16 hónapra eltiltotta. A játékost pályafutásának ezen szakaszáról a sajtótájékoztatón nem lehetett kérdezni.