Storck a válogatott szakmai stábjában is cserélt

Bernd Storck, foci
Hungary's coach Bernd Storck looks on during the Euro 2016 round of 16 football match between Hungary and Belgium at the Stadium Municipal in Toulouse on June 26, 2016. Pascal PAVANI / AFP
Vágólapra másolva!
Az eddigi két orvos helyét egy főállású veszi át, a videofelvételeket pedig egy, korábban a Bundesligában és az MLS-ben is dolgozó német szakember fogja elemezni.

A magyar szövetség (MLSZ) honlapjának hétfői beszámolója szerint Bernd Storck szövetségi kapitány a szakmai stábjának meghatározó posztjaira főállású munkatársakat keresett, akik minden energiájukkal a csapat eredményességét segítik.

Bernd Storck Forrás: AFP/Pascal Pavani

Az orvosi csapatban Pánics Gergely és Pák Péter helyett a Budapest Honvédtól érkező Szilas Ádám tevékenykedik főállású csapatorvosként. A Videoton FC-hez távozó videoelemző, Késedi Gábor munkakörét a német Daniel Stenz veszi át, aki korábban

az észak-amerikai profiligában (MLS) szereplő Vancouver Whitecaps vezető elemzője és játékosmegfigyelője volt,

hazájában pedig az 1. FC Köln és az Union Berlin csapatainál dolgozott. Munkáját a válogatottnál a Vasastól érkező Karpjuk Gábor segíti majd.

Bernd Storck ezzel a válogatott teljes szakmai stábját lecserélte, miután 2015 októberében megköszönte a másodedzőként dolgozó Szabics Imre, a megfigyelőként tevékenykedő Sallói István és a kapusedző, Andrusch József munkáját, a helyüket pedig Szélesi Zoltán, Andreas Möller és Holger Gehrke vette át.

A korábbi NB I-es gólkirály, magyar válogatott

Preisinger Sándor

az U15-ös válogatott szövetségi edzője lett.

A válogatott hétfőn kezdte meg a felkészülést a Feröer-szigetek elleni szeptember 6-i világbajnoki selejtezőre. A kapitány a délután folyamán már a keretben is kénytelen volt változtatatni - három sérült játékost elköszönt, helyükre ketten érkeztek.