47-szeres válogatott csatárt igazolt a Videoton

Danko Lazovic, foci
Serbia's striker Danko Lazovic waves to supporters at the end of the Group D first round 2010 World Cup football match Australia vs. Serbia on June 23, 2010 at Mbombela Stadium in Nelspruit. Australia won 2-1.
Vágólapra másolva!
Danko Lazovic személyében 47-szeres szerb válogatott labdarúgót igazolt a Videoton. A bajnoki ezüstérmes klub honlapjának keddi tájékoztatása szerint a 33 éves játékos egy plusz egy évre szerződött Székesfehérvárra.

Az Európa Liga selejtezőjének első körében játékengedély hiányában még nem tagja a keretnek, így a moldovai Zaria Balti ellen csütörtökön kezdődő párharcban még nem léphet pályára.

Lazovic pályafutása során a Partizanban, a Feyenoordban, a Bayer Leverkusenben, a Vitesse Arnheimben, a PSV Eindhovenben, a Zenitben, a Rosztovban és a kínai másodosztályban szereplő Beijing Enterprises együttesében is megfordult.

Danko Lazovic Forrás: AFP/Christophe Simon

Kétszeres szerb, kétszeres orosz és egyszeres holland bajnok, a holland élvonalban 52, az orosz első osztályban 18, a szerb ligában 40 gólt szerzett, hazája válogatottjában 47 találkozón 11 alkalommal volt eredményes, és szerepelt a 2010-es világbajnokságon is.

Az UEFA klubsorozataiban eddig 69 meccsen lépett pályára, ezeken 14 gól került a neve mellé.