Nekilát az Eb-felkészülésnek a fociválogatott

STORCK, Bernd
Telki, 2016. március 21. Bernd Storck szövetségi kapitány (középen) beszél játékosaihoz a horvátok elleni felkészülési mérkőzésre készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén Telkiben 2016. március 21-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Szerdán kezdi meg a felkészülést a magyar labdarúgó-válogatott a franciaországi Európa-bajnokságra. Ez még nem az Eb-keret, de az itthon játszók közül mindenki ott lesz, aki utazik a tornára. 

A magyar szövetség honlapjának csütörtöki híradása szerint az OTP Bank Liga utolsó fordulóját követően olyan játékosokkal kiegészülve indul meg a nemzeti csapatnál a munka, akik a "távlati keret játékosaként hívták fel magukra Bernd Storck szövetségi kapitány figyelmét".

Jövő szerdán a válogatott "klubcsapattá" alakul: négy napon át azok az itthon játszó labdarúgók jelentkeznek naponta edzésre Telkiben, akik nem érintettek a Magyar Kupa döntőjében.

A keret május 9-én találkozik, majd másnap indul el az ausztriai edzőtáborba,

ahol folyamatosan csatlakoznak a külföldön játszó labdarúgók, valamint a hazai futballisták közül Gera Zoltán, aki május 14-ig szabadságot kapott a szövetségi kapitánytól. A mostani fiatalok meghívása egyelőre erre az első időszakra szól.

Bernd Storck Telkiben tart edzőtábort Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Folytatva az eddigi gyakorlatot, fiatal játékosokat is meghívtam, hogy tapasztalatot gyűjthessenek a felkészülés első időszakában, és érezzék, hogy hosszabb távon számolunk velük" - nyilatkozta Bernd Storck. "Sallai Roland, Vida Máté, Kocsis Gergő esetében is igaz, hogy nemzetközi szintű játékosok lehetnek, és Bese Barnabás már legutóbb is velünk készült.

Új arc a csatársorban

A kapitány kiemelte, hogy a mostani edzések és az összetartás lehetőséget jelent a számukra a bizonyításra és a továbblépésre. "Az utánpótláskorú játékosok mellett Lencse László is bekerült erre az időszakra, őt többször láttam bajnoki mérkőzésen, jó játékosnak tartom, jól dolgozott az utóbbi időben, és Priskin Tamás sérülése miatt szükségünk van egy plusz csatárra" - közölte a német szakember, hangsúlyozva:

ez még nem az Eb-keret, és csak a későbbiekben dönt

arról, hogy pontosan kik alkotják majd az Európa-bajnokságra utazó együttest.

A válogatott kerete

kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros)
védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Korhut Mihály (DVSC-Teva)
középpályások: Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Elek Ákos (DVTK)
támadók: Böde Dániel (Ferencváros), Lencse László (Újpest FC)

A válogatott május 20-án a Groupama Arénában Elefántcsontpart együttesével játszik felkészülési mérkőzést, június 4-én pedig a világbajnoki címvédő Németország vendégeként lép pályára. A magyar válogatott 44 év után szerepel majd ismét az Eb-n: sorrendben Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) találkozik az F csoportban.