Kapitális védelmi hiba okozta a Fradi vesztét

Feczesin Róbert, Videoton, foci
Budapest, 2016. február 10. A székesfehérvári Feczesin Róbert (j2), valamint a ferencvárosi Michal Nalepa (b), Pintér Ádám (b2) és Emir Dilaver (j) a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjében játszott Ferencváros - Videoton mérkőzésén a budapesti Groupama Arénában 2016. február 10-én. Ferencváros-Videoton FC 0-1. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Ferencváros a Videoton ellen a labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. Az Újpest kiütötte a Tiszaújvárost, a Békéscsaba csak 2-1-re verte az NB III-as listavezető Kozármislenyt.

„Fittek vagyunk, készen állunk a tétmeccsek sorozatára” – nyilatkozta a Videoton elleni Magyar Kupa-negyeddöntő előtt Thomas Doll, a Ferencváros labdarúgócsapatának szakvezetője, de arra nem számított, hogy a párharc első, budapesti mérkőzését egy kapitális védelmi hiba miatt elveszíti majd csapata.

A 42. percben Pátkai a saját térfeléről előre ívelte a labdát, Pintér könnyedén elfejelhette volna, de váratlanul lehúzta a fejét – talán Dibusz szólt rá, hogy övé lesz - , Feczesin viszont odaugrott, és 14 méterről a mocanni sem tudó Fradi-kapus felett az üres kapuba bólintott (0-1).

A második félidőben a hazaiaknak nem sikerült komoly gólszerzésig eljutni, így a visszavágót a fehérváriak várhatják előnnyel. A Videoton hét, egymás elleni sikertelen tétmérkőzés (egy döntetlen, hat vereség) nyertek ismét a Ferencváros ellen.

Thomas Doll, az FTC edzője Forrás: MTI

Az Újpestre és a Békéscsabára ugyan ráijesztettek harmadosztályú ellenfelei, de a Tiszaújváros hiába szerzett vezetést, végül 8-1-re kikapott a Megyeri úton, míg a viharsarkiak 2-1-re fordítottak a korábban a Puskás Akadémiát, a Diósgyőrt és a Honvédot is elbúcsúztató Kozármislennyel szemben.

Eredmények, Magyar Kupa-negyeddöntő, első mérkőzések:
Ferencváros – Videoton 0-1 (0-1)
gól: Feczesin (42.)

Újpest – Tiszaújváros (NB III) 8-1 (2-1)
gól: Andric (42., 48.), Balogh B. (45, 57.), Hajdu (60., öngól), Bardhi (62.), Hazard (65.), Mohl (73.), illetve Katona B. (11.)

Békéscsaba – Kozármisleny (NB III) 2-1 (2-1)
gól: Birtalan (27., 33.), illetve Beke (16.)