Botránnyal kezdődött éjszaka a magyar-román hangolás

Bukarest, 2014. október 11.
Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2014. október 11-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Bukarest, 2014. október 11. Magyar szurkolók a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Románia-Magyarország találkozón a bukaresti Nemzeti Stadionban 2014. október 11-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén. A rendőrség tizenhét személyt állított elő.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnalban azt közölte, hogy tizenhat személyt garázdaság elkövetése miatt állítottak elő, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött. A hivatalos személy ellen elkövetett erőszak bűntett ügyében készített iratokat a rendőrség az illetékes ügyészség felé továbbítja.

A BRFK közleményében jelezte: pénteken 0 óra 10 perc körüli időben Budapesten a VII. kerület Dob utca irányából az V. kerület Erzsébet tér felé tartva egy mintegy

100-120 főből álló csoport tagjai randalírozni kezdtek, hanggránátokkal zajt okoztak. A csoport tagjai közül többen a kiérkező rendőri egységek felé utcai szemetes edényeket, székeket, italos üvegeket dobáltak, több rendőrautóban anyagi kárt okoztak

.

Újra nem úsztuk meg botrány nélkül Forrás: MTI/Illyés Tibor

Az MTI helyszíni tudósítója azt jelentette, hogy több jármű szélvédőjét betörték, kereküket kiszúrták. A huligánok a közelben lévő szórakozóhelyekről elhozott székekkel tettek kárt a rendőrautókban. A környéket sokáig lezárta a rendőrség.

Korábban több médium is arról írt, hogy

a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre hangoló magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak

. Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között. Ezt az információt a rendőrség nem kommentálta.

Rendőrökre utaztak a huligánok

Csiszér-Kovács Viktória elmondta: éjfél után egy 100-120 tagú csoport kezdett randalírozni, a Dob utca felől az Erzsébet tér irányába haladtak. Közben több rendőrautót is megrongáltak, egy rendőr könnyebben megsérült - közölte a szóvivő.

Román szurkolókkal talán nem is találkoztak Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon külön nyomozócsoport alakult az ügy kivizsgálására, felvételeket elemeznek a további gyanúsítottak beazonosítása érdekében. Csiszér-Kovács Viktória tájékoztatása szerint a két, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítható férfi ügyében feljelentést tettek az ügyészségen.

Újságírói kérdésre hangsúlyozta azt is: a rendőrség a szükséges erőkkel, eszközökkel biztosítja a magyar-román futballmérkőzést annak érdekében, hogy megakadályozza a jogellenes cselekedetek elkövetését. Emellett mind a fővárosban, mind országhatáron belül a szurkolók érkezési útvonalát érintően fokozott ellenőrzéseket tartanak.