Vágólapra másolva!
A manchesteri Nemzeti Futballmúzeumban szerdán megnyílt minden idők egyik legnagyobb góllövője, Puskás Ferenc tiszteletére létrehozott kiállítás.

Senkinek nem volt ilyen bal lába, mint neki" - mondta Gordon Taylor, az angol profi labdarúgók szakszervezetének igazgatója. Jimmy Armfield 43-szoros angol válogatott futballista szerint pedig Puskás "Magyarország hőse, de

A manchesteri Puskás-kiállítás megnyitóján Szabadhegy Péter, Magyarország londoni nagykövete és Mravik Gusztáv, a Puskás Intézet archívumvezetője Domonkos Béla szobrászművész Puskás domborművét ajándékozta a múzeum képviseletében David Pearson igazgatóhelyettesnek.

A futballmúzeumban kiállítottak mintegy hetven felbecsülhetetlen értékű ereklyét, köztük azt a zászlót, amit David Wright angol csapatkapitány adott a Népstadion kezdőkörében Puskás Ferencnek a 7-1-re végződött magyar-angol találkozón 1954. május 23-án.

Emellett

kiállították többek között Puskás olimpiai aranyérmét, vb-ezüstérmét, a helsinki olimpiai döntőben viselt cipőjét,

Puskás által viselt Real Madrid-mezt, a spanyol bajnokság gólkirályának járó Pichichi-trófeákat, spanyol bajnoki címért járó kupákat, BEK-serlegek kicsinyített másolatát, FIFA-érdemrendet, a FIFA Puskás-díjat.

A tárlatot január közepéig tekinthetik meg az érdeklődők Manchesterben.