Ingyen bukhatja legnagyobb értékét a Videoton

Gyurcsó Ádám; Oliveira, Filipe focista FOTÓ FOTÓ ÁLTALÁNOS FOTÓTÉMA gólöröm Közéleti személyiség foglalkozása labdarúgó sportoló SZEMÉLY Székesfehérvár, 2013. július 4.
A Videoton játékosa, Gyurcsó Ádám (elöl) örül góljának csapattársa, Filipe Oliveira me
Székesfehérvár, 2013. július 4. A Videoton játékosa, Gyurcsó Ádám (elöl) örül góljának csapattársa, Filipe Oliveira mellett a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójában játszott Videoton FC-Mladost Podgorica mérkőzésen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2013. július 4-én. MTI Fotó: Beliczay László
Vágólapra másolva!
Az idényt gyengén kezdő, bajnoki címvédő Videotonnál az elmúlt hetekben lecserélték a sportigazgatót és az edzőt, most a játékoskeretben állhat be komoly változás: a csapat legígéretesebb játékosa, a 12-szeres válogatott Gyurcsó Ádám ingyen távozhat a klubtól. 

A 24 éves védő a Videoton egyik legpiacképesebb játékosa, mégis lehet, hogy a fehérváriak ingyen lesznek kénytelenek elbúcsúzni tőle. Gyurcsóért állítólag több csapat is bejelentkezett, és mivel már csak fél év van hátra a szerződéséből, a játékos tárgyalhat is velük. Az előző vezetőséggel Gyurcsó megkezdte a hosszabbításról szóló tárgyalásokat, de azóta új garnitúra vezeti a fehérvári klubok.

Ha a Videoton nem adja el jövő hétfőig, utána már nem kaphat pénzt érte, télen ingyen igazolhat bárhova (ilyen esetekben a vevő klubok nagyobb fizetést tudnak ajánlani a játékosoknak). A Nemzeti Sport értesülései szerint Gyurcsóért lengyel csapatok jelentkeztek be, a sportlap úgy tudja, a Slask Wroclaw lehet a befutó.

Gyurcsó Ádámot nagy ígéretenek tartják Forrás: MTI/Beliczay László

Az elmúlt szezonban Gyurcsó 18 gólpasszig jutott, és az idei Európa Liga-sorozatban is ő a leginkább dicsérhető Vidi-játékos. Pető Tamás megbízott edző egyébként nem kezdette a Lech Poznan elleni, 1-0-ra elveszített visszavágón.