Csányi a jegybotrány felelőseit keresi

Csányi Sándor Budapest, 2014. szeptember 8.
Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke a 2014. évi a Prima Primissima Díj jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón a budapesti Szamos Gourmet Házban 2014. szeptember 8-án.
MTI Fotó: Marj
Budapest, 2014. szeptember 8. Csányi Sándor, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának elnöke a 2014. évi a Prima Primissima Díj jelöltjeit bemutató sajtótájékoztatón a budapesti Szamos Gourmet Házban 2014. szeptember 8-án. MTI Fotó: Marjai János
Vágólapra másolva!
Csányi Sándor MLSZ-elnök elnézést kért azoktól a drukkerektől, akiknek kényelmetlenséget okozott a szövetség azzal, hogy hiába próbáltak jegyet vásárolni a magyar-román Eb-selejtezőre. Hétfőn az MLSZ honlapja hosszú ideig elérhetetlen volt, így sokan nem tudták megvenni a belépőjüket a szeptember 4-ei találkozóra.

"A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar-román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán történt" - olvasható Csányi Sándor hétfő esti közleményében az MLSZ-hu-n.

Dzsudzsákék Bukarestben pontot szereztek, a szurkolók már alig várják a visszavágót Forrás: MTI/Illyés Tibor

"E nehéz nap végén éppen ezért először is

Azt tudtuk előre, hogy az óriási érdeklődés miatt nagyon sok csalódott szurkoló lesz, akinek nem juthat jegy, ugyanakkor a szövetség elnökségének az volt az elvárása, hogy a különböző lehetőségek között lévő szurkolók közel azonos eséllyel juthassanak kényelmesen jegyhez. Az, hogy ez nem így történt, felveti annak szükségességét, hogy

Az elnök hozzátette, bízik abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének. "Ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás" - szögezte le Csányi Sándor.

Csányi Sándor elnézést kért a szurkolóktól Forrás: MTI/Marjai János

Az MLSZ jegyértékesítési partnerének jelzése szerint már

hétfő reggel 9-kor a várt terhelés 15-szöröse irányult a szerverekre,

ennek következtében az online jegyértékesítés lelassult. Az MLSZ közlése szerint ennek ellenére a rendszer kiszolgálta az első 1500 szurkolót, akik az első másfél órában juthattak kártyával, illetve kártya nélkül jegyhez.

Az MLSZ hétfő délutáni közleménye szerint az eladás azóta is folyamatos, "ezáltal biztosított, hogy a magyar válogatott telt házas mérkőzésen fogadja a csoport legnagyobb riválisát a Groupama Arénában".

A helyszíni jegyértékesítés hétfő reggel 10 után óriási érdeklődés mellett zavartalanul zajlott a Bálna Budapest kereskedelmi és kulturális centrumban és a Syma Csarnokban.

Az MLSZ kedd reggeli közlése szerint 20 óra alatt

végül minden jegy elkelt.