Vágólapra másolva!
A magyar–román mérkőzés iránti óriási érdeklődés bedöntötte az MLSZ honlapját. 

Hétfő reggel 10 órától kezdték értékesíteni a szeptemberi Európa-bajnoki selejtező jegyeit, ám akkora volt a roham, hogy az MLSZ rendszere nem bírta. A futballszövetség honlapja jó ideig nem volt elérhető, kora délután azonban már újra működött.

A labdarúgó Eb-selejtezők során szeptember 4-én fogadjuk Romániát. Mivel a magyar válogatottnak még van esélye a franciaországi Eb-n való szereplésre, már előre lehetett tudni, hogy nagy lesz az érdeklődés. Az MLSZ honlapján keresztül is lehetett jegyet vásárolni, de az értékesítő rendszer és az MLSZ honlapja is összeomlott.

A szövetség elnézést kér

„A Magyar Labdarúgó-szövetség ezúton kér elnézést a Magyarország–Románia Eb-selejtezőre interneten jegyet vásárolni szándékozó azon szurkolóktól, akik az online rendszert támogató szerver akadozása miatt jelenleg nem tudnak jegyhez jutni” – írta Facebook-oldalán az MLSZ még délelőtt. A közlemény szerint az MLSZ partnere, a Ticket Express egy órával az értékesítés kezdete előtt, 9 órakor a várt terhelés 15-szörösét mérte.

Csányi elnézést kért

"A magyar labdarúgás barátainak és a válogatott csapat szurkolóinak elsöprő többségéhez hasonlóan magam is megdöbbenéssel figyeltem mindazt, ami a magyar-román mérkőzés jegyértékesítése kapcsán a mai napon történt . E nehéz nap végén éppen ezért először is szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akinek kényelmetlenséget okoztunk, akik hosszú órákig álltak a sorban vagy próbálkoztak sikertelenül az online jegyvásárlással" - idézte az MLSZ honlapja este Csányi Sándor elnököt.

A szövetség vezetője kifejtette, tudták előre, hogy az óriási érdeklődés miatt nagyon sok csalódott szurkoló lesz, akinek nem juthat jegy, ugyanakkor a szövetség elnökségének az volt az elvárása, hogy a különböző lehetőségek között lévő szurkolók közel azonos eséllyel juthassanak kényelmesen jegyhez. Az, hogy ez nem így történt, felveti annak szükségességét, hogy megvizsgálják a felelősség kérdését, akár a szövetségben, akár az értékesítést végző partnereik között.

"Bízom abban, hogy nem ez volt az utolsó válogatott mérkőzés, amikor az érdeklődők több stadiont is megtöltenének, ugyanakkor ígérhetem, mindent megteszünk, hogy ez legyen az utolsó alkalom, amikor ilyen problémákat okozott a jegyvásárlás" - tette hozzá Csányi Sándor.