Az MTK-hoz igazolt az U20-as vb gólkirálya

Mervó Bence, U20, foci
Dunedin, 2015. június 4. Mervó Bence (j) csapattársaival, miután gólt szerzett a húsz éven aluliak új-zélandi labdarúgó-világbajnokságának nyolcaddöntőjében játszott a Magyarország-Szerbia mérkőzésen Dunedinben 2015. június 10-én. (MTI/EPA/John Cowpland)
Vágólapra másolva!
Az MTK-nál folytatja pályafutását az U20-as világbajnokság társgólkirálya, Mervó Bence. A fiatal csatár örül, hogy az MTK-nál játszhat, de hangsúlyozta, szeretne külföldre igazolni, és a csapattal is olyan szerződést kötött, ami szerint akár még a nyáron külföldi csapathoz igazolhat. 

"Nagy örömünkre szolgál, hogy az U20-as világbajnokság legeredményesebb játékosa az MTK Budapestet választotta. Számunkra ez akkor is örömteli tény, ha most még nem tudhatjuk, Bence végül mennyi időt tölt nálunk- mondta Domonyai László klubigazgató az mtkbudapest.hu-nak.

"A hazai piac jelenleg talán legértékesebb játékosáról van szó, ráadásul nagyon szimpatikus sportemberről. Bízunk benne, hogy az egyik erőssége lesz az MTK-nak, de akkor sem leszünk csalódottak, ha végül másképp alakul a karrierje, mert ha valaki, akkor ő igazán megérdemelné, hogy megmutathassa magát külföldön."

Mervó és társai a későbbi győztes szerbek elleni tragikus kiesés után Forrás: MTI/EPA/SNPA/John Cowpland

"Jelen pillanatban ráadásul jó esély van arra, hogy ehhez hozzá is tudjuk segíteni, hiszen korábbi kiváló nemzetközi együttműködéseink folytatásaként küszöbön áll olyan új, nagy horderejű stratégiai megállapodás tető alá hozása, amely kiemelkedő lehetőséget kínál klubunk nemzetközi szintű játékosai, köztük Mervó Bence számára is - tette hozzá Domonyai.

Dolgoznak a külföldi szerződésen

Mervó nem csinál titkot belőle, hogy külföldre akar szerződni. "Nem titok, hogy sok megkeresésem volt Magyarországról, de az sem, hogy továbbra is külföldre vágyom. Menedzsereim továbbra is dolgoznak az ügyön, ami azért halad lassan, mert nem átmeneti állomáshelyet keresünk, hanem olyan klubot, ahol folyamatosan tudok játszani, és számomra belátható fejlődési lehetőség vár. Ez a kiugró vb-szereplés ellenére sem egyszerű, hiszen sajnos a felnőtt futballban eddig még itthon sem nyílt alkalmam bizonyítani"

Mervó Bence, a társgólkirály Forrás: MTI/EPA/John Cowpland

"Úgy voltam vele, hogy itt az ideje annak, hogy elkötelezzem magam – legalább itthon –, ezt amúgy a válogatott stábja is szorgalmazta, hiszen valóban ideje csapattal edzeni, megkezdeni a felkészülést az előttünk álló szezonra. Az MTK-nál tudják, hogy a célom továbbra is a külföld, és ebbéli terveimben nemhogy nem gátolnak, de kifejezetten segítenek is, amiért roppant hálás vagyok. Meglátjuk, mit hoz a jövő, remélem, lesz lehetőségem még idén nyáron külhonba szerződni, de akkor sem leszek csalódott, ha a kék-fehérek sikereiért küzdhetek - tette hozzá az U20-as vébé társgólkirálya.