Vágólapra másolva!
A magyar strandlabdarúgó-válogatott 9-4-es vereséget szenvedett a világranglistán második brazil együttestől a két csapat történetének első egymás elleni mérkőzésén, amelyet pénteken rendeztek a siófoki MLSZ Beach Arénában.

A brazilok gyorsan háromgólos előnyre tettek szert, a kissé megszeppent magyar csapat aztán az első harmad végén Ughy Márk büntetőjével szépített. A második felvonásban már bátrabban játszott Weisz Tamás együttese - amely hetedik helyen végzett a bakui Európa Játékokon -, s Ughy, Simonyi Gábor, valamint Besenyei Ferenc révén háromszor is eredményes volt, míg a dél-amerikaiak ebben a periódusban csak két gólt szereztek.

A záró harmadban a rendkívül dinamikus és látványos játékot mutató brazilok - akik a jövő csütörtökön rajtoló portugáliai világbajnokságra készülnek, ezért legjobb játékosaikkal, köztük a világ legjobbjának tartott Bruno Xavierrel érkeztek a Balaton partjára - négyszer is a kapuba találtak, így magabiztosan nyerték az összecsapást, amelyet nagyjából 1300-an szurkoltak végig a helyszínen.

A két csapat szombaton 21 órától újra találkozik egymással.