Váratlant húzott a Győri ETO

Győri ETO, Foci
Győri ETO - Pápa bajnoki mérkőzés. A meccs 0-0-ás végeredménnyel zárult
Vágólapra másolva!
Fiatal játékosokkal lép pályára a labdarúgó NB I szezonzáróján a Győri ETO FC, amely első osztályú licencének hiánya miatt a következő idényben csak a harmadosztályban szerepel majd.

A Debrecen elleni idegenbeli összecsapáson bemutatkozhatnak azok is az első osztályban, akik eddig csak az NB III-ban szerepeltek. Mindez azt jelenti, hogy az első kerethez tartozó labdarúgók közül

csak az akadémisták utaznak el a vasárnapi mérkőzésre.


A találkozó tét nélküli, ugyanis a mérkőzés eredményétől függetlenül már eldőlt, hogy a Debrecen indulhat az Európa Ligában.

A szurkolók a végsőkig kitartottak Fotó: Polyák Attila - Origo

A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyon-visszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként. A klub már május 8-án jelezte: nem tudta teljesíteni a licenckövetelményeknél az MLSZ által előírt hiánypótlást.