Csányizás, koporsó, bombagólok

Csányi Sándor Pécs, 2015. május 29.
Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját ábrázoló maszkot viselő szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyhá
Pécs, 2015. május 29. Csányi Sándort, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökét, az OTP Bank elnök-vezérigazgatóját ábrázoló maszkot viselő szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga harmincadik, utolsó fordulójában vívott PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus találkozón Pécsen 2015. május 29-én. A két csapat nem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet a 2015/16-os idényre. MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A Pécs hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Nyíregyházát a labdarúgó OTP Bank Liga 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. Mivel egyik csapat sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így ez volt mindkettőnek az utolsó NB I-es meccse, a következő idényben a harmadosztályban folytathatja Pécs és a Nyíregyháza is. A szurkolók a mérkőzésen szinte végig hangosan szidták a magyar szövetséget.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló:
PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus 2-1 (0-0)
Pécs, 3500 néző, v.: Szőts
PMFC-Matias: Helesfay - Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic - Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári - Frank (Pávkovics, 89.)
Nyíregyháza Spartacus: Ovsienko - Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei - Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) - Darcimelija (Rezes, a szünetben)
gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

Az élvonalbeli induláshoz szükséges licenc nélkül maradt pécsi klub utánpótlás játékosainak felvonulásával búcsúzott az élvonaltól, míg a szurkolók molinókkal és füstbombával készültek. A csapatok felvonulása után a szintén licenchiány miatt búcsúzó Nyíregyháza és Pécs futballistái összeölelkeztek a kezdőkörben.

A Pécs utánpótlásjátékosai a meccs előtt Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az öt perc késéssel kezdődött meccs első félidejében sok hibával játszott mindkét csapat, így nem sok helyzet adódott, de a Pécs járt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a nyíregyházi kapus mentett nagyot, a szünet előtt pedig Márkvárt a kapufát találta el.

A szünetben kikerült a pálya mellé egy koporsó, amely jelképesen a pécsi futballt temette...


Vendéggóllal kezdődött a folytatás, méghozzá a félidőben élete első élvonalbeli meccsére beállt Karacs Péter egy perc alatt bevette a rivális kapuját. A góltól sem élénkült meg a játék, a Pécs görcsösen próbálkozott, de jó ideig nem járt sikerrel.

Csányi Sándor MLSZ-elnöknek öltözek a pécsi szurkolók Forrás: MTI/Sóki Tamás

A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy egy görögtűz a pályán landolt, eközben pedig perceken át szólt a hangosbemondóból az AC/DC nevű rockbanda Thunderstruck című slágere... A hajrában aztán a mecsekaljaiak két szépségdíjas bombagóllal fordítottak és otthon tartották a három pontot.