Vágólapra másolva!
Vincze Ottó, a Győri ETO FC klubigazgatója szerint jól éltek a Győri ETO-nál, nagyon sok pénz van a magyar futballban, de gyenge szakemberek dolgoznak hazánkban.

Az egykori ferencvárosi focista a győri Quaestor-botrányról a Sportklub 3 menet című műsorában elmondta, hogy szerinte kitartásra van szükség, az akadémián tanuló gyerekekért pedig személyesen is felelősséget érez.

Vincze szerint jól éltek Győrben Forrás: www.cincerfoto.hu/Pinter Adam Cincer+36 30/211 99 55

"Több mint hetven gyereket hoztam az akadémiára, értük személyesen felelős vagyok, a szülőket én beszéltem rá, hogy más akadémiák helyett a Győrt válasszák” – nyilatkozta Vincze, aki a Quaestor-botrány kirobbanása előtti időkről is beszélt, azt mondta, akkoriban mindenre jutott keret.

– nyilatkozta a klubigazgató. Szerinte nehéz ma egy üzleti befektetőnek beszállnia a hazai labdarúgásba, hiszen alig köttetnek üzletek, bár Győrben már sikerült eladni egy tehetséges játékost külföldre. Kalmár Zsoltért - aki nyolc évet töltött az akadémián - 400 millió forintot fizettek.

Kalmár kinevelése jó üzlet volt Forrás: MTI/Illyés Tibor

Arra a kérdésre, hogy mi a baj a magyar focival, a Ferencváros és a válogatott egykori kiválósága kemény szavakkal válaszolt.

„Nagyon gyenge szakemberek dolgoznak a magyar futballban,

kezdve az utánpótlás kiválasztástól a képzésig, a feltételrendszer megteremtéséig…elkötelezettebb, szenvedélyesebb szakemberekre van szükség” - nyilatkozta Vincze, majd hozzátette: ez nem anyagi kérdés, hiszen „nagyon sok pénz van a magyar futballban."

Görbicz Anit és Vincze Ottó Forrás: Hámori Zsófia/Life.hu

Havas Henrik műsorvezető arra is rákérdezett, hogy párjával, a Győr világklasszis kézilabdázójával Görbicz Anitával, hogyan kezelik az otthoni kényes helyzeteket. A Ferencváros a Győr ellenében nyerte meg a női kézilabda-bajnokságot, a futballista erősen kötődik régi zöld-fehér klubjához, míg Görbicz érthetően saját csapatának híve. „Megtanultam ezt kezelni, Anitával azt beszéltük meg, hogy amikor átlépjük az otthonunk küszöbét, megszűnnek ezek a dolgok. Anita ezt tartja, én nehezebben."