Vágólapra másolva!
A várakozásoknak megfelelően egyelőre még nem kapta meg az első osztályú induláshoz szükséges licencet a Győri ETO FC labdarúgóklub, amelynek jövője a Quaestor-ügy miatt került veszélybe.

Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője az M1-nek hétfőn mondta el, hogy a licencadó bizottság első fokon tíz klubnak adta meg az indulási jogot, a többit - köztük a Győrt is - azonban hiánypótlásra kötelezte, ezt május 8-ig tehetik meg az egyesületek.

Csak tíz klub beadványa volt rendben

"Az ülés során összesen 10 klub kapta meg a kért licencet és 28 klubnak kell további hiánypótlás keretében teljesíteni a Klublicenc Szabályzatban megfogalmazott elvárásokat" - olvasható az mlsz.hu-n. A szövetség hangsúlyozta, hogy a hiánypótlásról szóló döntés nem jelenti a licenckérelem elutasítását. A licencadó bizottság május 12-én hoz végleges döntést.

Lefoglalták a klubtulajdont


A győri klub azután került nehéz helyzetbe, hogy az egyesületet tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft. azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési megállapodását.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként múlt hétfőn a győri ETO Parkot és a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.