Tízezer néző előtt gálázott a Fradi

Budapest, 2015. április 25.
Böde Dániel, a Ferencváros támadója, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros - Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest, 2015. április 25. Böde Dániel, a Ferencváros támadója, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga, 25. fordulójának Ferencváros - Diósgyőri VTK találkozóján a fővárosi Groupama Arénában 2015. április 25-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Továbbra is hibátlan a Groupama Arénában a Ferencváros, és a 2015-ös évben pedig még veretlen a labdarúgó NB I-ben. Thomas Doll csapata szombaton több mint 10 ezer néző előtt, a mérkőzést végig uralva 3-0-ra győzte le a Diósgyőrt, így megerősítette a második helyét a tabellán.

OTP Bank Liga, 25. forduló:
Ferencváros - Diósgyőri VTK 3-0 (2-0)
Groupama Aréna, 10 114 néző, v.: Erdős
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Mateos, Ramírez (Bönig, 59.) - Somalia - Varga R., Gera (Lauth, 78.), Busai (Gyömbér, 73.), Lamah - Böde
DVTK: Antal - Eperjesi, Németh M., Szalai V., Okuka - Egerszegi, Krstic - Gosztonyi (Takács T., 59.), Marjanovic (Jenner, 59.), Barczi (Bacsa, 71.) - Okuka
gólszerzők: Mateos (29., 11-esből), Böde (43.), Lamah (54.)
sárga lap: Bönig (91.), illetve Németh M. (37.)

Nagy lendülettel kezdte a mérkőzést a Ferencváros, sorra alakította ki helyzeteit, miközben a Diósgyőr egyáltalán nem tudott támadást vezetni. Szűk fél óráig ezzel együtt nem született meg a hazaiak vezető gólja, mert nem voltak pontosak a befejezések. Aztán egy ártalmatlan helyzetben fölöslegesen elkövetett szabálytalanságért megítélt tizenegyes törte meg a jeget, majd a szünet előtt még akcióból is eredményes volt a továbbra is nagy elánnal futballozó FTC.

Böde lőtte a második gólt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A második félidőre sem változott a játék képe. A DVTK-ban nem volt erő ahhoz, hogy különösebb zavart keltsen a ferencvárosi kapu előtt, a hazai csapat pedig ebben a szakaszban is igyekezett gólokat szerezni, ami egyszer össze is jött neki.

Visszavágtak Geráék

A Ferencváros sorozatban a 15. találkozóján maradt veretlen a bajnokságban. Legutóbb - még október 4-én - éppen a DVTK-tól kapott ki idegenben. A Diósgyőr a mezőnyben egyedüliként továbbra sem nyert mérkőzést az idén, nyolc forduló alatt mindössze három pontot gyűjtött.

Roland Lamah fantasztikus gólt szerzett sarokkal. "Az edzésen szoktam gyakorolni, de ez volt az első ilyen gólom meccsen. Ami még fontosabb, hogy sikerült megvernünk a Diósgyőrt" - mondta a meccset közvetítő Dunának a Ferencváros belga légiósa.

A Fradi most túl erős volt

Szivics Tomiszláv, a Diósgyőr vezetőedzője: "A Fradi jelenleg jobb csapat, ez volt a maximum, amit tudtunk nyújtani. A Fradi most túl erős volt nekünk, mi pedig nem hasonlítottunk egy komoly csapatra. Nagyon sok a hiányzónk, de nem akarok kifogást keresni."

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője: "Nagyon nehéz volt ma, nagyon meleg volt. Rúghattunk volna még több gólt, de összességében elégedett lehet a közönségünk, hiszen 3-0-ra nyertünk. Nagyon jólesett, hogy a szép számmal kilátogató szurkolók a nevemet skandálták, mert ez azt jelenti, hogy jól megy a csapatnak."