Vágólapra másolva!
A Ferencvárossal egykor bajnokságot és Magyar Kupát nyert kapus, Udvarácz Milán higgadtan, mégis kemény szavakkal beszélt a magyar foci jelenlegi helyzetéről. Úgy véli, ha Dárdai Pál hosszabb ideig szövetségi kapitány maradna, nem kívánatos személlyé válna.

Udvarácz a hazai karrierje után a South Melbourne játékosa lett, szerepelt világbajnokságon is, majd fizioterapeuta lett Ausztráliában. Immár hatodik éve Dániában él, ahol keresett rehabilitációs szakember.

"Hozott egy új stílust, a karaktere visszatükröződik a csapaton" - mondta Udvarácz a DigiSport Reggeli Start című műsorában Dárdai Pál válogatottnál végzett munkájáról. Hosszabb távra azonban nem tudja elképzelni kapitánynak: "Nagyon hamar ütköznének az érdekek közte és a másik oldal közt, előbb-utóbb persona non grata lenne."

Itthon nincs üzleti alapú foci

Udvarácz a magyar foci reformját nem a válogatottnál kezdené, viszont a bajnokságban - amelyet külföldröl is követ - nem lát gyökeres változásokat: "Régen a megyei bajnokságból rengeteg tehetség került elő, ma ez nem létezik".

Üzleti alapú magyar fociról beszélni "szemfényvesztés", ahogy mondta, "bűnözők és kóklerek vezetik a klubokat, pénzmosásra használják ezt a szép sportágat".

A válogatott esélyeiről elmondta: a cél a csoport harmadik helye lehet, majd ha szerencsénk van, a pótselejtezőn kaphatunk egy viszonylag könnyebb ellenfelet.

"Jelentőset javítani nem lehet a válogatotton, de a tegnap is látott stabil, karakteres játékkal a világ szinte bármelyik csapatával fel lehet venni a harcot. Tegnap nem volt az az érzésem, mint korábban, hogy csak idő kérdése, mikor kapunk gólt" - összegzett, megjegyezve, hogy komoly változást azért sem vár, mert a játékosok ugyanazok, mint korábban.

Udvarácz nemrég utánpóltás edzésen járt, az ott zajló munkát azonban "minősíthetetlennek" nevezte, amiről "egy órát tudnék még beszélni, de inkább nem is mennék bele".