Vágólapra másolva!
Lothar Matthäus szerint veszélyes a Hertha számára, hogy Dárdai Pál a berlini klubmunkája mellett magyar válogatott kapitányaként is dolgozik. Dárdai nem ért egyet a német aranylabdással, úgy véli, a stábjában van annyi szakember, hogy képes legyen jól ellátni a két feladatot.

"Nagyon veszélyes Dárdai Pál kettős szerepe, az, hogy a válogatott meccsek miatt rendelkezésre álló szünetben a Hertha helyett a magyar csapat edzéseit látogatja. Főleg most nem tartom szerencsésnek ezt a helyzetet, hogy a berliniek legközelebb a szintén a kiesés ellen harcoló Paderbornt látják vendégül" - idézte a Berliner-zeitung.de Matthäust, aki 2004. január 1. és 2005. december 31. között a magyar válogatott szövetségi kapitánya volt.

Matthäusnak Magyarország szinte a második hazája Forrás: Pályi Zsófia - Origo

Dárdai a Kickeren keresztül rögtön reagált is a német aranylabdás kritikájára, kiemelve, hogy az idők változnak. "Matthäus korábban mindent egyedül csinált, nekem most könnyebb dolgom van" - nyilatkozta a 39 éves magyar szakember, hozzátéve, hogy sokan segítik a munkáját, Magyarországra nemrég érkezett mellé például egy német sportigazgató, a Bundesligában másodedzőként ismertté vált Bernd Storck.

A Dárdaiéhoz hasonló kettős munkavállalás nem ritka a labdarúgásban, emlékezhetünk arra, amikor Guus Hiddink a Chelsea-t és az orosz válogatottat irányította egy időben, vagy amikor Rinus Michels a Barca és a holland válogatott kapitányaként is dolgozott.

Dárdai Budapesten és Berlinben is bátran támaszkodik a segítőire Fotó: Polyak Attila - Origo

Berlinben főleg Rainer Widmayer segíti Dárdai munkáját, de a csapat rutinos játékosára, a sokszor a keretből is kimaradó John Heitingára is támaszkodik a magyar tréner.

A weboldal megemlíti, hogy a Hertha a Dárdaival megkötött szerződés egyik záradéka szerint nyáron végleg visszahívhatja az edzőt Berlinbe, de ezt a Magyar Labdarúgó Szövetség nem ismeri el, és úgy készül, hogy Dárdai végigviszi a selejtezőket a magyarokkal.