Vágólapra másolva!
Mátyus János hatpontos presztízsmeccsnek nevezte a hétvégi Nyíregyháza-Honvédot, amelyet végül meg is nyert 2-0-ra a hazaiakkal.

A nyírségiek a Paks elleni, decemberről februárra halasztott meccsükön kénytelenek voltak két kapust a mezőnyben játszatni, mert nem szerepeltethették a téli igazolásaikat.

Állítólag a Paks beleegyezett volna a halasztásba, de George F. Hemingway, az NB I-es bizottság elnöke, egyben a Honvéd tulajdonosa ehhez nem járult hozzá - innen a Hemingway-Mátyus ellentét.

"Nekem ehhez semmi közöm - mondta Hemingway a DigiSportnak. - Tudom, hogy a pro licences képzéseken észt nem osztanak, de egy profi edzőnek meg kell tanulni felelősségteljesen nyilatkozni. Ez is a magyar futball nagy problémája. Egy Garami Józsefre, egy Supka Attilára büszkék lehetünk, a Mátyushoz hasonló figurák kapcsán viszont el kell gondolkodni, hogyan osztják a licenceket."

"Bohócokra nincs szükség, az ilyen figurák ártanak a magyar futballnak - toldotta meg az amúgy is velős mondandóját a Honvéd tulajdonosa. - Ez az ember cirkuszt akart, nem hiszem, hogy aljas megfontolásból hazudozott volna."