Vágólapra másolva!
Múlt héten húszmillió forinttal segítette ki az önkormányzat az NB II-es Kaposvár focicsapatát, ám a gondok olyan súlyosak, hogy ez az összeg aligha oldja meg azokat.

A Kaposvári Rákóczi legutóbbi tulajdonosát, Sólyom Sándort a hetekben elítélték pénzmosásért. A játékosoknak hónapok óta tartozó klubnak a helyi önkormányzat átutalt ugyan húszmillió forintot, ez szinte semmire sem elég.

A csapatot két hónapig irányító edző, Tamási Zoltán állítja: egyetlen fillért sem kapott ezen időszak alatt, melyet sosem felejt majd el.

Nem így gondolta a nagy kihívást

"Nulla, azaz nulla forintot kaptam. De nem ezért távoztam, hanem mert sokkal többre tartom magam annál, hogy hülyítsenek, becsapjanak, áltassanak. Január közepén álltam munkába a Rákóczinál, óriási bizonyítási vágy munkálkodott bennem. Úgy volt vele, hogy egy patinás klubnál vezetőedzőnek lenni nagy kihívás" - mondta a Nemzeti Sportnak.

Sólyomról elmondta: "Nem tudom, mennyi pénzt költött a klubra, de utólag azt mondom, Kaposváron talán a jóisten pénze sem lett volna elég a lyukak betömködésére."

Könnyezve beszélt a többiek előtt

Tamási azonban még ennél is súlyosabb problémákat tárt fel: "Képzelje el azt a szituációt, amikor ül a csapat az öltözőben, bejön az egyik vezető, és azt mondja, uraim, sajnálattal közlöm, egyelőre nincs pénz. És akkor ránézek a fiúk arcára, és van, akit sírni látok. Könnyezni, és azt mondja, ott mindenki előtt: De hát éhezem, nincs pénzem kajára."

"Hogyan lehet motiválni egy olyan futballistát, aki éhezik?" - tette fel a költői a kérdést az edző, akivel megesett, hogy tíz játékosnak tartott edzést. Húsz labdájuk volt, ósdi, kopott, elnyűtt valamennyi.