Mindenkit szidott az Újpest-tábor

Loic Nego (Újpest), Szatmári Lóránd (PMFC), foci
Budapest, 2015. február 28. Az újpesti Loic Nego (j) és a pécsi Szatmári Lóránd a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának Újpest FC - PMFC-Matias találkozóján a fővárosi Szusza Ferenc Stadionban 2015. február 28-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A forduló előtt még sereghajtó PMFC-Matias meglepetésre nyert Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombati játéknapján. A hazaiak két piros lap miatt kilenc emberrel fejezték be az összecsapást.

Eredmény, OTP Bank Liga, 18. forduló:
Újpest FC - PMFC-Matias 0-2 (0-1)
Megyeri út, 1684 néző
v.: Fábián
Újpest: Balajcza - Nego, Heris, Litauszki, Forró (Hudák, a szünetben) - Bardhi - Vasiljevic, Nagy G. - Balogh Balázs, Andric (Stanisavljevic, 29.) - Ojo (Kabát, 63.)
Pécs: Poleksic - Nagy József, Causic, Balogh Béla, Uzoma - James - Pauljevic, Weitzer (Horváth, 71.), Márkvárt (Rácz, 81.), Szatmári - Makriev (Fröhlich, 92.)
gól: James (11.), Rácz (90.)
sárga lap: Forró (23.), Nagy G. (43., 51.), illetve Uzoma (50.)
kiállítva: Nagy G. (51.), Heris (88.)

Egy kontrából hamar vezetést szerzett a Pécs, és az Újpest hiába birtokolta többet a labdát, komoly helyzete nem akadt. A vendégek főleg a védekezésre összpontosítottak, azután is, hogy az 51. percben Nagy Gábort második sárga lapja miatt kiállították.

Loic Nego (Újpest) és Szatmári Lóránd (PMFC) Forrás: MTI/Kovács Tamás

A második félidő nagy részében az emberhátrányba került lila-fehérek hiába próbálkoztak, a szervezett pécsi védőfalat nem tudták feltörni. Az elégedetlen hazai szurkolók egy csoportja közben a klubvezetést szidta, majd miután Heris felvágta a kiugrani igyekvő Makrievet, és piros lapot kapott, felhangzott a "Buzi MLSZ" rigmus is.

A szabadrúgás után Balajczának kellett hatalmasat védenie, ám Rácz bombájával szemben már ő is tehetetlen volt.

A Pécs 2-0-ra győzött, az Újpest azonban újabb büntetésre számíthat a szövetségtől. A csapat eddig az idény első felében 7,7 millió forintos bírságot szabott ki a klubra, a vezetés pedig csütörtökön azt közölte, újabb szurkolói rendbontás, illetve pénzbírság kiszabása esetén stadionbezárást rendel el. A szövetség erre válaszul a versenyszabályzatra hivatkozva azt közölte, az Újpest nem korlátozhatja a szurkolókat, stadionbezárásra csak hatósági intézkedés vagy fegyelmi határozat nyomán kerülhet sor.