Vágólapra másolva!
Alapítása 30. évében a Ferencváros múzeuma hivatalosan is megkapta a múzeumi státusz. A tárlat innovatív technológiákat használ, a kapcsolódó mobilalkalmazás ingyenesen letölthető. A Fradi Múzeum együttműködési megállapodást írt alá Budapest Főváros Levéltárával is.

A múzeumot még 1985-ben alapította Nagy Béla, a tárlatot pedig tavaly augusztusban a Groupama Arénába helyezték át.

"A Fradi Múzeum az első klubmúzeum, amely idén januártól hivatalosan is viselheti itthon a múzeum minősítést" – jelentette be a keddi sajtóeseményen Nyíri Zoltán, az FTC operatív igazgatója. "A Nagy Béla klubkrónikás alapította kis szobából indult a hagyományok ápolása és őrzése, tavaly augusztus óta pedig méltó helyszínen, méltó módon mutatja be a klub az FTC történelmét. A fejlődés mind a tárlatgazdagságban, mind a technikai megoldásokban nyomon követhető. A levéltári együttműködés pedig olyan lehetőséget kínál, amellyel a múlt minden elérhető értékét és emlékét meg tudja őrizni és fel tudja lelni a klub” - idézi Nyíri szavait a Fradi.hu

A Fradi Múzeum igyekszik mindenben alkalmazkodni a kor követelményeihez. A múzeumi alkalmazás ingyenes letölthető iOS-re és Androidra is. Az applikációban minden információ megtalálható a múzeumról. A Fradi egy innovatív technológiát is felhasznált, hogy minél korszerűbb lehessen a múzeum, így a mobil alkalmazások a tárlatvezetés során meghallgatható audio anyagokat iBeacon technológiával tették elérhetővé a látogatóknak.

A Fradi Múzeum nyitva tartása
Hétfő: Zárva
K-CS: 10.00-18.00
P: 10.00-19.00
SZO-V: 10.00-16.00