Volt Real Madrid-játékos lesz a Pécs edzője

Robert Jarni, foci
FRANCE, Lyon : Croatian defender Robert Jarni jubilates after scoring the 0-1 lead for his team during the 1998 Soccer World Cup quarter -final between Germany and Croatia 04 July at Gerland stadium in Lyon, central France.
Vágólapra másolva!
A Real Madrid és a Juventus egykori, 81-szeres horvát válogatott futballistája lesz a PMFC labdarúgócsapatának új edzője.

Három napja a Vecernji.hr portál írta meg először, hogy Robert Jarni lesz a Pécs labdarúgócsapatának új edzője, a hírt Halász Gábor, a PMFC klubigazgatója is megerősítette a Pecsiujsag.hu portálon.

A horvát lap úgy tudja, Jarni két és fél évre szóló szerződést kötött, vele kell kiharcolni a bennmaradást. A csapat Véber Györggyel kezdte meg a szezont, a sikertelen szereplés miatt október 27-án edzőváltás történt, ám az ideiglenesen kinevezett Kulcsár Árpád beugrása sem sikerült, vele három vereség lett a mérleg.

Az NB I 15. fordulója után a Pécs 10 ponttal az utolsó előtti, 15. helyen áll.

Jarni vb-bronzot nyert a horvátokkal Forrás: AFP

Jarni játékosként megfordult a Hajduk Split, a Bari, a Torino, a Juventus, a Betis, a Coventry City, a Real Madrid, a Las Palmas és a Panathinaikosz csapataiban, a Juvéval olasz bajnok és kupagyőztes is volt.

A jugoszláv válogatottal 1987-ben ifjúsági világbajnokságot, 1990-ben pedig U21-es Eb-ezüstérmet nyert, a horvát válogatott színeiben 1998-ben vb-harmadik lett.

Edzőként a Hajduknál kezdett 2007-2008-ban, 2010-ben egy hónapig az Istra 1961 csapatát is irányította, tavaly pedig a bosnyák FC Sarajevo együttesénél dolgozott fél évig.