Vágólapra másolva!
A játékosként világbajnoki bronzérmes Robert Jarni lett a Pécs labdarúgócsapatának vezetőedzője - jelentette be az NB I utolsó előtti, 15. helyén álló klub.

A 46 éves horvát szakember játékosként hazája válogatottjában 81-szer szerepelt, három világ- és egy Európa-bajnokságon járt, legnagyobb nemzetközi sikereként 1998-ban vb-bronzérmet nyert Horvátországgal. Játszott a Real Madridban és a Juventusban is.

Visszavonulása után, 2007-ben, a Hajduk Splitnél kezdett el dolgozni másodedzőként, megfordult az Istra 1961-nél, majd a Hajduk Split U19-es csapatának edzője lett, legutóbb a bosnyák FK Sarajevót irányította. A Pécs együttesével két és fél éves szerződést kötött, munkáját Kulcsár Árpád és Sasa Glavas segíti majd. Az első edzést hétfőn már meg is tartotta.

Robert Jarni a Pécs új edzője Forrás: PMFC-MATIAS

"A legfontosabb az, hogy a játékos pályafutásom során szerzett tapasztalataimat átadjam a csapatnak. Mentálisan és szakmailag is fel kell készíteni az együttest. Nem olyan típus vagyok, aki egy irodában szeret ücsörögni, szeretek a pályán irányítani, dolgozni. Pécsett az első néhány napban meg kell ismernem a játékosokat, ezután kezdhetünk el azon gondolkozni, hogy kiből miként lehet kihozni a maximumot" – nyilatkozta a szerződés aláírása után Robert Jarni.