Vágólapra másolva!
A Ferencváros 0-0-s döntetlent ért el a listavezető Videoton vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén. A székesfehérváriak sikerükkel bebiztosíthatták volna, hogy a 17. fordulót követően biztosan az első helyen álljanak a téli szünetben, de így is ötpontosra növelték előnyüket a második MTK Budapest szombati veresége nyomán.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Videoton FC - Ferencvárosi TC 0-0
Székesfehérvár, 6100 néző
v.: Farkas Á.
Videoton FC: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Vinícius, Stopira – Sándor Gy., Simon Á. – Gyurcsó (Álvarez, 75.), Kovács I., Oliveira (Trebotic, 83.) – Nikolics
Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Mateos (Nalepa, 56.), Pavlovic, Bönig – Somalia, Gyömbér – Lauth (Ugrai, 84.), Gera, Lamah (Nagy Dán., 75.) - Böde
sárga lap: Szolnoki (11.), Caneira (25.), Juhász R. (28.), illetve Pavlovic (34.), Mateos (41.), Gera (77.)

A találkozó elején egyik csapat sem óvatoskodott, mindkét együttes nyílt sisakkal játszott, ennek eredményeként több komoly gólszerzési lehetőség alakult ki a kapuk előtt. A félidő közepére alábbhagyott egy kicsit a lendület, de továbbra is nagy iramú, élvezetes meccset vívtak a felek.

A gól nélküli első játékrészt követően a második elején a Videoton megpróbálta döntésre vinni a meccset: nagyobb sebességre kapcsolt, több gólhelyzetet is kialakított a vendégcsapat kapuja előtt.

A Ferencváros ebben az időszakban keveset birtokolta a labdát, a védekezéssel törődött elsősorban: a vendégvédők többször hatalmas helyzetben tisztáztak a gólvonalon, vagy a mezőny legjobbja, Dibusz védett nagyot.

A találkozó végül döntetlennel zárult, bár a székesfehérvári gárda közelebb állt a győzelemhez.