Vágólapra másolva!
Negyedik próbálkozásra sikeres lett a magyar Eb-pályázat: ha nem is egy teljes tornát, de négy mérkőzést rendezhet Magyarország a 2020-as futball-Eb-n. Három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő jut az addigra felépítendő új Puskás Ferenc Stadionba.

Budapest lesz az egyike annak a 13 városnak, amely megrendezheti a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit. Három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő lesz az új Puskás Ferenc Stadionban.

A többi befutó város: London (itt lesz mindkét elődöntő és a döntő), München (három csoportmeccs és egy negyeddöntő), Baku (három csoportmeccs és egy negyeddöntő), Szentpétervár (három csoportmeccs és egy negyeddöntő), Róma (három csoportmeccs és egy negyeddöntő), Koppenhága (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő), Bukarest (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő), Amszterdam (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő), Dublin (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő), Bilbao (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő), Brüsszel (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő), Glasgow (három csoportmeccs és egy nyolcaddöntő).

A kimaradók: Cardiff, Jeruzsálem, Miszk, Stockholm, Szkopje, Szófia.

A 2020-as tornát a szokásoktól eltérően nem egy vagy két országban, hanem a földrész 13 különböző városában rendezik. Összesen 19 város pályázott.

Magyarország korábban már háromszor próbálkozott, azzal, hogy házigazdája lehessen az Európa-bajnokságnak - 2004-re Auszriával közösen, 2008-ra egyedül, 2012-re pedig a horvátokkal pályáztunk - de egyszer sem sikerült.

Ezúttal minden korábbinál nagyobb volt az esély, hiszen 18 rivális volt a 13, többnyire négymeccses csomagra.