Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC hazai pályán 4-3-ra legyőzte az újonc, egyúttal sereghajtó Dunaújvárost a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának második vasárnapi mérkőzésén.

A legutóbbi szezonban ezüstérmes Győri ETO FC hazai pályán Pátkai Máté mesterhármasának is köszönhetően 4-3-ra legyőzte a Dunaújváros együttesét. A vendégek - akik továbbra is nyeretlenek - Rowen Muscat kiállítása miatt a 27. perctől kezdve emberhátrányban futballoztak.

OTP Bank Liga, 6. forduló:
Győri ETO FC-Dunaújváros Pase 4-3 (1-1)
Győr, 3000 néző, v.: Farkas Á.
gól: Rudolf (28., 11-esből), Pátkai (53., 59., 67.), illetve Peric (17.), Böőr (64., 84., mindkettőt 11-esből)
piros lap: Muscat (27.)
sárga lap: Pátkai (57.), Völgyi (84.), Priskin (87.)

Győri ETO FC: Kamenár - Svec, Lipták, Lang, Völgyi - Varga R. (Mervó, 70.), Windecker (Dudás, 78.), Pátkai - Strestík (Koltai, 57.), Priskin, Rudolf

Dunaújváros Pase: Milinte - Villám, Gavric, Szekeres A., Csehi T. - Zsótér (Orosz, 58.), Józsi, Böőr, Muscat, Thiago (Pascua, 69.) - Peric

A várakozásoknak megfelelően győri támadásokkal indult a találkozó, ennek ellenére a vendégek Peric révén első helyzetüket értékesítették, ezzel megszerezve első idegenbeli góljukat a szezonban. A folytatásban is a hazaiak támadtak, az egyenlítéshez azonban egy védő, Lipták kellett, aki kiharcolt egy büntetőt, illetve egy kiállítást. A 11-est Rudolf lőtte be másodszorra, miután az első kísérletnél többen befutottak a 16-oson belülre, így azt meg kellett ismételni.

A fordulást követően nem sokkal gólra váltotta emberelőnyét Horváth Ferenc együttese Pátkai második találatával. Ezután Pátkai ismét betalált, majd néhány perccel később szépített a Dunaújváros Böőr értékesített büntetőjével. Nem sokkal ezután ismét Pátkai következett, egy gyönyörű fejesgóllal mesterhármast ért el, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában újabb tizenegyeshez jutott a Dunaújváros, amelyből Böőr ismét betalált, de ez csak a szépítésre volt elég.