Vágólapra másolva!
Bár Artner Tamás vezetőedző kijelentette, az edzéseken nyújtott teljesítménye alapján nem tart igényt Tommaso Rocchira, a csatár mégis a Haladás labdarúgója lett.

"Vannak csűr-csavarok történetben. Rocchit, mint futballistát korábban ismertem, de a jelenlegi állapotában nem láttuk. Mindenki tudja, hogy nem mi invitáltuk a Haladáshoz, hanem egy külföldi szponzori csoport akarja, hogy idekerülhessen" - nyilatkozta a Rangado.hu portálnak Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

"Az utóbbi napokban láttam, de a jelenlegi állapotában rövid időn belül nem tud a segítségünkre lenni. Ráadásul a harmadik edzésen meg is sérült. A vezetőink nem nézték meg, nem látták egyetlen edzésen sem, ezért ezt a döntést nekem kellett vállalnom. És itt jön a csűrés-csavarás: a menedzsere azt kérte, hogy ennek ellenére ingyen idejöhessen, decemberig adjunk neki lehetőséget, és ha fel tudjunk addig építeni, akkor marad, ha nem, akkor távozik. Nem akarom megfosztani a szombathelyi szurkolókat Rocchi játékától, tehát ha a klubnak tényleg nem kerül semmibe, és csak egy kicsi, minimális esély van rá, hogy tud nekünk segíteni, illetve esetleg ötszázzal több néző lesz a stadionban, ha pályára tudjuk küldeni, akkor jöjjön."

Tommaso Rocchi december 31-ig biztosan Szombathelyen marad Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Rocchi így egyelőre december 31-ig igazol Szombathelyre, a klub hivatalos honlapjának Tóth Miklós ügyvezető igazgató elmondta, a játékos bérét egy magyar támogató állja, cserébe mezszponzora lesz a Haladásnak. Az olasz támadó jövő héten sajtótájékoztatón írja alá hivatalosan a szerződését.

A többségi tulajdonos szombathelyi önkormányzat közben sajtótájékoztatón bejelentette, hogy húszmillió forint rendkívüli támogatást nyújt a csapatnak új játékosok igazolására.