Vágólapra másolva!
A Paks hazai pályán 2-0-ra nyert a Győr ellen a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén. A Diósgyőr a Puskás Akadémiát győzte le 2-1-re, míg a Honvéd szoros meccset játszott a török Galatasarayjal felkészülési találkozón.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
MVM-Paks - Győri ETO FC 2-0 (2-0)
Paks, 2000 néző
v.: Erdős
MVM-Paks: Molnár P. - Heffler T., Kovács G., Gévay, Báló - Könyves (Kiss T., 88.), Tamási (Fiola, 84.), Kecskés, Bartha, Bertus - Eppel (Kulcsár D., 70.).
Győri ETO FC: Kocic - Svec, Lang, Wolfe (Lipták, 46.), Völgyi - Kronaveter (Priskin, 46.), Kamber (Koltai, 68.), Pátkai, Andric - Varga R., Rudolf.
gól: Kecskés (19.), Heffler T. (25.)
sárga lap: Andric (56.), Koltai (69.)

Az első félidőben a paksiak jóval szervezettebben és határozottabban futballoztak riválisuknál, megérdemelten tettek szert kétgólos vezetésre. Mindkét gól nagyon látványos volt, Kecskés távoli lövéssel, Heffler egy remek szsbadrúgásból talált be.

A győriek a második játékrészre sem tudtak felpörögni, így a hazaiaknak sikerült megőrizniük előnyüket, és három ponttal kezdték a bajnokságot. A paksiak hazai pályán legutóbb 2010-ben győzték le az ETO-t - akkor 2-1-re -, azóta a győriek kétszer 2–1-re nyertek, egyszer 0–0-s döntetlennel utaztak haza.


Diósgyőri VTK - Puskás Akadémia 2-1 (0-0)
Miskolc, 4314 néző
v.: Bognár
Diósgyőr: Antal - Okuka, Alves, Debreceni, Husic - Marjanovic (Gosztonyi, 46.), Elek, Bognár, Nikházi - Bacsa (Bori, 77.), Grumic (Takács, 57.).
Puskás Akadémia: Hajdúch - Szélesi, Vaszicsku, Tamás, Gohér - Denkovic (Czvitkovics, 60.), Polonkai (Papp, 70.), Szakály D., Tóth B., Makrai (Tischler, 56.) - Lencse
gól: Husic (50.), Bacsa (72.), illetve Lencse (92.)
sárga lap: Marjanovic (42.), Gosztonyi (59.), illetve Makrai (38.), Gohér (55.), Lencse (70.)

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét oldalon akadtak helyzetek. A félidő derekától inkább a Diósgyőr irányított, de nem sikerült bevennie Hajdúch kapuját, s a szünetben gól nélküli döntetlen volt az állás. A második félidő hazai rohamokkal kezdődött, s ezek néhány perc alatt góllá is értek.

Többnyire a folytatásban is a házigazdák veszélyeztettek, a vendégek csak elvétve jutottak el a diósgyőri kapuig. A hajrá elején aztán megduplázta előnyét a hazai csapat, s ezzel el is dőlt a három pont sorsa, igaz, Lencse még az utolsó pillanatban szépített. A Diósgyőr - amely az orosz Krasznodarral találkozik majd az EL-selejtező harmadik körében - megérdemelten győzött.


A Budapest Honvéd hazai környezetben 2-1-es vereséget szenvedett a 18-szoros török bajnok, Bajnokok Ligája-résztvevő Galatasaray együttesétől a két csapat vasárnapi barátságos mérkőzésén. A vendégek kispadján az az olasz Cesare Prandelli ült, aki a brazíliai világbajnokságon még a csoportkör után búcsúzó olasz válogatottat irányította.

A törökök az első félidő végén Burak Yilmaz góljával szereztek vezetést, majd a BL 2012/13-as idényében a csoportkörben hat gólt szerző támadó büntetőből duplázta meg az előnyt. A kispestiek - akik szombaton a Dunaújváros 3-0-s legyőzésével rajtoltak az OTP Bank Ligában - az utolsó pillanatokban Vernes gyönyörű szabadrúgásgóljával szépítettek.

felkészülési mérkőzés:
Budapest Honvéd - Galatasaray (török) 1-2 (0-1)
Honvéd:
Kemenes - Baráth, Kristi, Mello, Fejes (Alexis, 84.) - Hidi (Vadócz, 46., Gazdag, 84.), Portilla (Kapacina, 52.), Mancini (Koszta, 71.) - Ihrig-Farkas (Prosser, 52.), Keita (Vernes, 58.), Traoré (Karacs, 84.)
Galatasaray: Bolat - Sari (Hamit Altintop, 84.), Chedjou, Kaya (Balta, a szünetben), Telles - Inan (Kurtulus, 71.), Felipe Melo, Adin (Furkan Ozcal, 81.) - Colak (Gumus, 64.), Na Bangna (Amrabat, 59.), Yilmaz (Bulut, 67.)
gól: Vernes (90.), illetve Yilmaz (36., 50., a másodikat 11-esből)