Vágólapra másolva!
A magyar U19-es labdarúgó-válogatott kap hideget meleget, miután Ausztriától és Portugáliától is csúnya vereséget szenvedett a hazai rendezésű Európa-bajnokságon, azóta tele van mémekkel az internet. A csapat hivatalos Facebook-oldala nehezen is viseli a gúnyos humort.

Nagy reményekel vágott neki Mészöly Géza csapata az Eb-nek, sokan, többek között maguk a játékosok is reálisnak tartották az elődöntőbe jutást, ehhez képest az osztrákok elleni nyitómeccsen esélyük sem volt a győzelemre (1-3), a portugálok pedig különösebb megerőltetés nélkül ütötték ki őket (1-6).

Az interneten el is indult a mémgyártás, főleg arra hegyezték ki a vicces képeket, hogy a rossz teljesítmény ellenére a srácok haja tökéletesen be volt zselézve. A csapat hivatalos Facebook-oldala pedig már az osztrákok elleni mérkőzést követően jelezte, hogy a magyar szurkolók között rendkívül népszerű TrollFocinak "nem a fikázással kellene törődnie."

Forrás: TrollFoci

"A TrollFoci ebből él. Ez az ő stílusuk, lehet szeretni, nem szeretni, ez van és úgy tűnik, sikeres. Nincs vele semmi baj, szólásszabadság van. Ha jobb lenne a foci, nem élnének meg. De egy halk kérdés: előrébb megy a magyar foci a fikázással?" - írta ki a csapat hivatalos Facebook-oldala még a portugálok elleni találkozó előtt. A TrollFoci válaszolt is, ezt itt olvashatja el.

Forrás: TrollFoci

Az U19-es válogatott Facebook-oldalának adminja azonban nem tanult abból, hogy nevetségessé tette magát, később több hozzászólót is megpróbált kiosztani. "Óriási poén! Még sok ilyet! És a következőket is lopd el valahonnan, ha már magad nem tudsz gyártani egyet se..." - reagált egy szurkolónak, aki vízálló hajzselét ajánlott a portugálok elleni mérkőzés előtt a szakadó esőben az U19-es magyar focistáknak.

Forrás: TrollFoci

Egy másik drukker ezt írta az U19-es Facebook-oldalra feltöltött egyik képe alá: "Remélem, Hajas Laci szívvel-lélekkel felkészítette a srácokat! Csak aztán szét ne ázzanak a hajkoronák az esőben! Ja és ha már ott vagytok, esetleg focizhatnátok is, ha már egyszer a címeres mezt égetitek!" Erre is hasonlóan reagált az oldal adminja: "Nagyon vicces vagy, és nagyon eredeti! Csak így tovább! Hajrá, magyarok!"

Forrás: TrollFoci

Egy harmadik szurkoló azon kérdésére, hogy "Ha belépéskor ajándékozok egy doboz taft cuccot a csapat részére, akkor megnézhetem ingyen a meccset?" szintén válaszolt a csapatot képviselő hivatalos oldal: "Persze! Gyere! De csak a szád nagy."

Forrás: TrollFoci

Az is érdekes volt, ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetség tálalta a portugálok elleni csúfos vereséget: "A vb-szereplés maradt a válogatott célja" - próbálták pozitívan felfogni a csúnya leszereplést, utalva arra, hogy, ha az utolsó fordulóban a magyar csapat legyőzi Izraelt, akkor csoportharmadikként kijut a jövő évi U20-as világbajnokságra. Úgy, hogy két meccsen eddig kilenc gólt kapott az Eb-n, ahova rendezőként jutott ki, tehát még selejtezőket sem kellett játszania. Újabb remek alap a viccelődéshez. Lehet, hogy jobban járna a csapat, ha ilyen teljesítménnyel ki sem jutna a vébére?