Michelisz harmadik lett Szuzukában

AUTO - WTCR SUZUKA  -  2018 Motorsport auto championnat du monde circuit course cup fia japon octobre tourisme wtcr 05 MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Japan, at Suzuka f
05 MICHELISZ Norbert, (hun), Hyundai i30 N TCR team BRC Racing, action during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup of Japan, at Suzuka from october 26 to 28 - Photo Clement Marin / DPPI
Vágólapra másolva!
Magyar idő - és már a téli időszámítás - szerint vasárnap hajnali fél négy körül Michelisz Norbert újra dobogóra állhatott a túraautó-világkupa szuzukai hétvégéjén. A BRC Racing Team magyar versenyzője a negyedik helyről indulhatott a fordított rajtrácsos második futamon, megfontolt versenyzéssel harmadikként ért célba. Legutóbb a nyári szünet előtt, Szlovákiában volt pódiumos eredménye Michelisznek, akkor megnyerte a főfutamot. Az elképesztően izgalmas, oda-vissza előzésekkel teli szuzukai főfutamon a pontszerző kilencedik helyen zárt.

Szorosra szabták a menetrendet a japánok Szuzukában: a WTCR második, fordított rajtrácsos japán futama előtt nem sokkal még tele volt a paddock szurkolókkal, fegyelmezetten és hosszasan kígyózott a rajongók sora a túraautó-világkupa versenyzői előtt. Elképesztő népszerű a sorozat Japánban, a túraautózás otthonának is tartják az ázsiai országot, nem is csoda, hogy rengetegen voltak kíváncsiak a főszereplőkre.

Michelisz és a japán rajongók Forrás: Origo

Michelisz Norbert a többieknél jóval hamarabb befejezte az aláírásosztást, a rajt előtti fontos perceket inkább koncentrálással töltötte. Meg is érte fókuszálnia: a versenyen a lehető legtöbbet hozta ki a Hyundai i30 N TCR-ből.

Legendás helyszínen állhatott dobogóra Michelisz Norbert Forrás: Clement Marin / DPPI/Clement Marin

A rajtnál a második helyről induló Rob Huff kiválóan jött el a Sebastien Loeb Racing Volkswagen Golfjával, megelőzte a pole-ból rajtoló Pepe Oriola Cupráját, mögöttük Denis Dupont haladt a Comtoyou Audijával. Rögtön az első körben bejött a biztonsági autó, mert Bennani csúnyán kiforgatta Guerrirei Hondáját, az argentin nem is tud elindulni a főfutamon. A biztonsági autós szakasz után, a harmadik kör végén Michelisz megelőzte Dupont-t, majd körről körre közeledett a második helyen autózó Oriolához. A leintéskor úgy tűnt, ha van még néhány kör, akkor még előrébb lépett volna Michelisz, de az autóból kiszállva az Origónak azt mondta,

nagyon a végét járták a gumijai, kihozta a maximumot az autóból.

Az első három Huff, Oriola, Michelisz sorrendben futott be.

A közvetlenül a fordított rajtrácsos verseny után kezdődő főfutamon Michelisz a hetedik helyről rajtolt, rengeteg akció és oda-vissza előzés után a kilencedik helyet szerezte meg.

Nem bánta meg, aki korán kelt a közvetítés miatt, mert ízig-vérig túrautó-versenyt láthattunk.

Michelisz csapattársa, Gabriele Tarquini lett az első, Aurélien Comte a második, Kevin Ceccon a harmadik. Sokáig úgy állt, hogy az Alfa Romeo Giuliettával versenyző fiatal olasz lesz a futamgyőztes, de rossz rajtpozíció miatt időbüntetést kapott, ezzel visszacsúszott a harmadik helyre.

Egy fordulóval a bajnokság vége előtt Gabriele Tarquini 40 ponttal vezeti az összetettet, a BRC Racing pedig átvette a vezetést a csapatbajnokságban az Yvan Muller Racingtől.

A WTCR 2018-as idényzáró fordulóját november 15-e és 18-a között Makaóban rendezik.