Vágólapra másolva!
A KSM Schumacher Motorsport, vagyis a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher testvére, Ralf Schumacher csapatában készül a szeptember 21-23-i CIK-FIA világbajnokságra Kovács Zsombor. A fiatal magyar gokartos a vb előtt háromnapos hivatalos teszten vett részt Svédországban. 

"Csütörtökön érkeztem meg a helyszínre. Akkor csak körülnéztünk, beszélgettünk egy kicsit. Az érdemi munka pénteken vette kezdetét. Bevallom őszintén, nagyon izgatott voltam, hiszen egy nagy kihívás volt ez számomra.

Pénteken egy gyors átbeszélés után ki is gurultam a pályára. Elkezdtem felmérni a terepet. Megnéztem, hogy hol lehet többet, hol kevesebbet adni a megfelelő eredmény elérése érdekében.

A teszt jól sikerült, jöhet a világbajnokság Forrás: Kovács Zsombor Média

Az egész tesztet arra szántuk, hogy a lehető legjobb kapcsolatot tudjam kialakítani az aszfalttal. A nap végi összegzéseknél elégedett lehettem, hiszen maximálisan sikerült elvégeznem azokat a feladatokat, melyeket nap elején megbeszéltünk.

A tempóm megvolt, folyamatosan az elsők között tudtam mozogni. Sőt, volt olyan is, amikor az élen álltam"

- összegezte első tapasztalatait Kovács Zsombor.

A fiatal versenyző a hiányosságokról is őszintén beszélt: "Természetesen akad még pár csiszolásra szoruló pont. Például

a pálya második felénél még mindig van mit behoznom, valamint össze kell hangolnom a vezetési stílusomat a vonalvezetéssel.

Összességében úgy hiszem, hogy sikeresen zártuk a világbajnokság előtti tesztet. Két hét múlva kiderül, hogy mennyire volt eredményes ez a hétvége. Nem szeretnék nagy jövendölésekbe belemenni, de én örülnék, ha tagja lehetnék majd a döntősöknek" – zárta gondolatait Zsombor.

A világbajnokság előtti felkészülés ezzel nem fejeződött be: megbeszélések, fizikai és mentális edzések várnak a magyar pilótára, hogy a lehető legjobb formában állhasson a rajthoz Kristianstadtban szeptember utolsó előtti hétvégéjén.