Vágólapra másolva!
Az Opel Dakar Team szervizcsapata az elmúlt több mint két évtizedben tökélyre fejlesztette a gazdaságos pakolást, most azonban még ezt is fokozniuk kellett. A szeptember 11-e 15-e között tartandó Türkmén Desert Race-en ugyanis nem követi a szervizkamion a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõst (így jóval egyszerûbb volt megoldani a szállítást), úgyhogy két terepjáróba zsúfolták a tartalék-alkatrészeket, és a szervizcsapat összes felszerelését - olvasható az Origóhoz eljuttatott közleményben.

„Nehéz volt eldönteni, hogy mit vigyünk, és mit hagyjunk itthon, de a tapasztalatunk segített a válogatásnál – mondta el Őri Péter, a szervizcsapat fõnöke.

Élő tetrisz, most alkatrészekkel Forrás: Opel Dakar Team

de ami ritkábban kerül elõ a dobozokból, azt itthon hagytuk, így például

nem viszünk tartalék váltót, csak bizonyos alkatrészeket hozzá.

Az elmúlt években kialakítottuk a saját kis komfort zónánkat a táborban, errõl most le kell mondanunk:

sem saját zuhanyzónk, sem saját élelmiszerünk nem lesz.

Ez újdonságot jelent majd az utóbbi évekhez képest, de ha a versenyautóval minden rendben lesz és jól szerepel a csapat, ez számít majd a legkevésbé."

Egy nagy szervizkamion helyett két kicsi terepjáró marad Forrás: Opel Dakar Team

A két szerviz-terepjáró és a Szalay, Bunkoczi kettős Opel Crossland X versenyautója Németországból külön szállítójárművön, konvojban indult Türkmenisztán felé, ahová a csapat tagjai repülőn érkezik majd.