Vágólapra másolva!
A hetedik helyről indulva harmadikként ért célba Nagy Dániel a TCR Európa-kupa első hungaroringi futamán. A felszáradó pályán sokszor kaotikus versenyen sokáig úgy tűnt, hogy elnyeli a kavicságy a magyar dobogós reményeket, de az utolsó körben történt baleseteknek és egy kizárásnak köszönhetően a M1RA magyar versenyzője felállhatott a pódiumra. 

Izgalmas és eseménydús versenyen van túl a TCR Európa-kupa mezőnye a Hungaroringen. A Hell Energy Racing Team with KCMG magyarja,

Tassi Attila a második helyről indult, a rajtnál csapattársa, Josh Files megelőzte, majd kemény csatában próbálta megtartani harmadik helyét.

A küzdelem vége az lett, hogy a magyar mögött érkező Julien Briché a kavicságyba lökte Tassit, akinek sokáig nem tudták kiemelni az autóját a soderből. Néhány körrel korábban ifj. Ficza Ferenc is kiszállt a versenyből, a Zengő Motorsport versenyzőjét a sikánnál lökték ki.

Nagy Dániel idén már másodszor állhatott dobogóra a Hungaroringen Forrás: SpeedLight Photo Agency/Muranyi Gabor

A M1RA-s Hyundai i30 N TCR-rel versenyző Nagy Dániel a hetedik helyről indult, a verseny első felében többen is elmentek mellette, de okos versenyzéssel - és némi szerencsével - jól jött ki az élmezőnyben zajló csatákból, és az utolsó körben már a negyedik helyen autózott.

Julien Brichét idejéhez azonban 30 másodpercet hozzáadtak, mert a Tassi kilökéséért korábban rá kirótt boxutca-áthajtásos büntetést nem töltötte le, így Nagy a harmadik helyre ugrott.

Stian Paulsen lett a második, a futamot pedig Duschan Borkovic nyerte meg.

A mezőny negyedik magyarja, a JLG Motorsport versenyzője, Jedlóczky Márk a tizedik lett.

A fordított rajtrácsos, 11.50-kor kezdődő vasárnapi versenyen a M1RA portugál pilótája, Francisco Mora indul az élről, Nagy Dániel a negyedik, Ficza az ötödik, Tassi Attila a kilencedik rajtkockából várja a startot, Jedlóczkyé a 18. rajthely.