A DTM bajnoka is beszáll a WTCR-be

DTM media day Sports motorsport DTM cars racetrack INTERVIEW
09 April 2018, Germany, Hockenheim: The German Touring Car Masters (DTM) organises a media day to gear up for the new season at the Hockenheim-Ring. Audi- Driver René Rast at a press conference. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
Ha Pastor Maldonadót még nem is, de egy igazi nagyágyút sikerült fognia a túraautó-világkupa promóterének. A WTCR németországi, nürburgringi fordulóján az Audi sztárja, a DTM tavalyi bajnoka, René Rast is rajthoz áll majd. Ez egyben azt is jelenti, hogy három sorozat 2017-es győztese is összemérheti tudását, hiszen a WTCC világbajnoka, Thed Björk mellett a TCR International Series tavalyi győztese, Jean-Karl Vernay is ott lesz a Nordschleifén.

Egy Audi RS 3 LMS-sel, az Audi Sport Team WRT versenyzőjeként mutathatja majd meg René Rast, hogy mire képes a zöld pokolban. Amit ráadásul kiválóan ismer, hiszen 2014-ben megnyerte a Nürbugring 24 órást. A 31 éves német versenyző kihívásnak nevezte, hogy a WTCR-ben indulhat.

René Rast szinte mindent tud a Nürburgringről Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Uwe Anspach

"Versenyezni a világ legjobb túraautó-versenyzőivel egyszerűen fantasztikus. Igazi kihívás. Van a mezőnyben négyszeres világbajnok és sok más nagyszerű cím birtokosa.

- mondta René Rast.

A promóter François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője is nagy versenyt vár a Nürburgringen. "Büszke vagyok rá, hogy bejelenthetem René Rast indulását a németországi WTCR-fordulón. Nagyszerű versenyzőről van szó, akinek rengeteg sportautós és túraautós tapasztalata van, ráadásul jól ismeri a Nordschleifét. Az egyik legerősebb szabadkártyás versenyző a WTCR-ben, akivel az egész évben versenyző pilóták megküzdhetnek.

René Rast (középen) 2017-ben futamgyőztes volt a DTM magyarországi versenyén a Hungaroringen Forrás: NurPhoto/Robert Szaniszlo/NurPhoto/Robert Szaniszlo

A nürburgringi forduló a harmadik a versenynaptárban, a Hungaroring után, május 10-12-én rendezik.

A WTCR 2018-as versenynaptára:

Április 7-8.: Marakesh, Marokkó
Április 28-29.: Hungaroring, Magyarország
Május 10-12.: Nürburgring, Németország
Május 19-20.: Zandvoort, Hollandia
Június 23-24.: Vila Real, Portugália
Augusztus 4-5.: Termas de Rio Hondo, Argentína
Szeptember 29-30.: Ningbo, Kína
Október 5-7.: Wuhan, Kína
Október 26-28.: Suzuka, Japán
November 15-18.: Makaó