Vágólapra másolva!
Remekül kezdte a szezont Mór Csaba és olasz versenyzőtársa, Patrick Zamparini a GT4 Európa-bajnokságban. A páros a sorozat első fordulóján, Zolderben a második futamon megnyerte a PRO-AM kategóriát, összetettben pedig másodikok lettek. 

A német Racing One Motorsport Audi R8-asával induló versenyzők a sorozat első fordulójának kezdetén még eléggé borúsnak látták a hétvége kilátásait. Az autó - a teszten tapasztaltak ellenére - először nem volt versenyképes, a csapat nem a legjobb irányban indult el a beállításokkal. Így a kvalifikációk sem sikerültek a legfényesebbre. Az első időmérőn csak a tizenkettedik, a másodikon viszont már a harmadik legjobb időt futották.

A futamokra aztán sikerült egy kicsit jobb beállításokat találni, de az első versenyen húsz másodpercet elvesztegettek a versenyzőcserénél a csapat hibájából,

emiatt a bíztató köridők ellenére nem volt esély a dobogó közelébe férkőzni. Az utolsó körökben tudtak néhány helyezést hozni, végül a tízedik helyen találta őket a kockás zászló, ami a PRO-AM kategória második helyét is jelentette egyben.

Mór Csaba Audi R8-asa Forrás: GT4 News Hungary

A második futamra viszont már jóval közelebb került a cél, amit a duó tagjai az idei szezonra kitűztek. A 44 autót számláló mezőnyben a harmadik helyről vághattak neki a versenynek, amit Zamparini kezdett. Az olasz elég hamar megszerezte a második helyet, amit a csere után sem engedtek ki a kezükből. Mór Csaba így másodikként, és a PRO-AM kategória győzteseként száguldhatott át a célvonalon. Azt, hogy jó irányba sikerült mozdulni a beállításokkal nemcsak a jó helyezés mutatja, hanem az is, hogy néhány századmásodperc híján a verseny legjobb köridejét is majdnem megfutották.

Patrick Zamparini (balról a második) és Mór Csaba (jobbról a második) a kategóriagyőzelemért járó kupával Forrás: GT4 News Hungary

A sikerhez nagyban hozzájárult, hogy a csapat másik magyar tagja Fedor Tamás szerelő is rengeteget segített Csabáéknak az autó versenyképessé tételében, így a jó kis magyar csapatmunka már a második futamra meghozta a sikert.

Május elején Angliában, Brands Hatcban folytatódik a sorozat.