Vágólapra másolva!
Valentino Rossi nehezen viselte, hogy a MotoGP-ben címvédő Marc Márquez hibájából pont nélkül maradt a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi, Argentin Nagydíján, melyet követően úgy nyilatkozott, hogy a spanyol versenyző veszélyesen motorozik, és nem tiszteli riválisait.

"Rendben vagyok, de ez egy nagyon rossz helyzet" - kezdte értékelését a kilencszeres vb-győztes olasz legenda, akit Márquez kiütött a pályáról, majd a füvön bukott, végül pedig a 19. helyen ért célba. - Egyszer bárkivel előfordulhat, hogy hibázik, nekimegy az ellenfelének, de ha csak ezt a hétvégét nézzük, Márquez péntek reggeltől az edzéseken ugyanezt megcsinálta Vinalesszel, Doviziosóval és velem, majd szombaton és vasárnap négy versenyzőn ment keresztül."

Valentino Rossi kibukott Márquez miatt Forrás: AFP/Juan Mabromata

Rossi a futam után a versenyigazgatóval is beszélt a spanyolról, és reményét fejezte ki, hogy az illetékesek megfelelően járnak el vele szemben.

"Valamit tenniük kell. Félek a pályán, ha Márquez is ott van, ma már akkor megijedtem, amikor láttam a táblán a nevét" - mondta a 39 éves sportoló, hozzátéve, hogy attól tart, Marquez lerombolja a sportágat, ha így folytatja.

A baleset:

A szabálytalanságai miatt a futam végén 30 másodperces időbüntetéssel sújtott, 18. spanyol klasszis a verseny után elment a Yamaha boxához, hogy bocsánatot kérjen, ám nem engedték be, Rossi magyarázata szerint azért, mert a spanyol csak a kameráknak akarta megjátszani magát.

Márquez, aki a legutóbbi öt évben négy vb-címet gyűjtött be, a Honda közleménye szerint elismerte, hogy hibázott a honfitársával, Aleix Espargaróval történt incidens során a futamon, a Rossival történt esetnél viszont baleset történt.

A vasárnapi futamon a királykategóriában a brit Cal Crutchlow győzött.