Vágólapra másolva!
A versenynaptár szerint áprilisban indul a túraautó-világbajnokság és TCR International Series összeolvadásából alakult WTCR szezonja, lassan érkeznek is a sorozat résztvevői. Egyelőre csak két név biztos, de a következő hetekben várhatóan felgyorsulnak majd az események.

A belga Denis Dupont volt az első, aki jelezte, hogy a Comtoyou Racing versenyzőjeként, egy Audi RS 3LMS-sel vesz részt a bajnokságban.

Nem ismeretlen számára a túraautóversenyek világa: a 2017-es TCR International Series utolsó két fordulójában a Comtoyou SEAT Leónjával versenyzett, valamint a Team WRT tagjaként 2016-ban és 2017-ben is részt vett a TCR Benelux futamain.

A TouringCarTimes beszámolója szerint a 25 éves Dupont számára több pálya is új lesz a bajnokságban, a célja pedig annyiszor dobogóra állni, ahányszor csak lehetséges.

Denis Dupont a Comtoyou Racing pilótája lesz Forrás: Denis Dupont Facebook

A másik biztos versenyző a WTCR-ben Aurélien Panis, a korábbi Forma-1-es versenyző, Olivier Panis fia, aki a magyar szurkolók számára ismerős lehet a WTCC-ből. A 2017-es idényben ugyanis a Zengő Motorsport színeiben is versenyzett, de a portugáliai hétvége után elváltak útjai a csapattól, és a TCR International Seriesben folytatta.

Aurélian Panist jól ismerik a magyar szurkolók Forrás: Aurélian Panis Officiel Facebook

Panis lesz Dupont csapattársa a Comtoyou Racingnél, ahol további bejelentés is várható, mert korábban úgy nyilatkoztak, szeretnének három autót indítani a 2018-ban debütáló sorozatban.

A Comtoyou Racing Audi RS 3LMS-e Forrás: Denis Dupont Facebook

Arról egyelőre nincs hír, hogy a WTCC-ben 2017-ben ezüstérmes Michelisz Norbert indul-e a WTCR-ben, és ha igen, melyik csapatnál. Ugyanígy bizonytalan a magyar versenyző csapata, a M1RA szereplése is, erről korábban tulajdonostársa és mérnöke beszélt az Origónak.

A WTCR nem végleges versenynaptára:

Április 7-8.: Marokkó
Április 28-29: Magyarország
Május 10-12.: Nürburgring, Németország
Május 19-21.: Zandvoort, Hollandia
Június 23-24.: Vila Real, Portugália
Augusztus 4-5.: Termas de Río Hondo, Argentína
Szeptember 29-30.: Ningbo, Kína
Október 27-28.: Suzuka, Japán
November 15-18.: Makaó