Kezdődik a 40. Dakar-rali - magyarok a mezőnyben

AUTO - DAKAR 2018 SCRUTINEERING  - START Amerique Du Sud Perou Peru Dakar race Rallyes Raid rally Off-road rally Janvier Offroad rally rallye Rallye Raid Rallyraid January course
367 SZALAY BALAZS (HUN), BUNKOCZI LASZLÓ (HUN), OPEL, auto, car, during the Dakar 2018, Scrutineering, verifications, Peru, on january 3 to 6 - Photo Frederic Le Floc'h / DPPI
Vágólapra másolva!
Négy magyarért is izgulhatunk a január 6-án startoló, 40. Dakar-ralin. Idén Peru fővárosából, Limából rajtol el a világ legkeményebb terepralijának mezőnye. Az autósok között Szalay Balázs és Bunkoczi László nyolcadszor indul együtt, de Szalaynak ez már a tizenharmadik Dakarja lesz. A motorosoknál Dési János és Horváth Lajos képviseli Magyarországot.

A 9000 km-es táv több dél-amerikai országon, Perun, Argentínán és Bolívián vezet át. A sivatagi szakaszok mellett négyezer méteres magasságba is eljut majd a mezőny.

Szalay Balázs és Bunkoczi László a rajt előtti napon az inkák szent helyén, a Pachacamacnál járt, de valójában már az indulásra koncentrálnak - olvasható az Origóhoz eljuttatott közleményben. „

– mondta Szalay Balázs, aki egy vadonatúj Opel Crossland X-szel vág neki a versenytávnak.

A Szalay-Bunkoczi kettős készen áll a rajtra Forrás: Frederic Le Floc'h / DPPI/Frederic Le Floc'h

Horváth Lajos "Laller" január másodikán érkezett Peruba, de nem ment könnyen az átállás. „Jól vagyok és boldog, hogy itt lehetek.

Nehezen ment az akklimatizálódás, néha azt sem tudtam, merre állok arccal. Az időeltolódás miatt nem egyszerű a kommunikáció az otthoniakkal, de egyébként minden rendben, szuper a hangulat a csapatban.

Nagyon várom már a ceremóniát és a rajtot, kíváncsi vagyok a perui emberek szeretetére. Egyelőre még csendes a város, de hamarosan felverjük a nyugalmát!" - nyilatkozta a motorversenyző.

Horváth Lajos gépe versenyre várva Forrás: Origo