Michelisz Norbert lett az év legjobb túraautó-versenyzője!

AUTO - WTCC HUNGARY 2016 auto championnat du monde circuit course europe fia hongrie motorsport tourisme wtcc avril MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at h
MICHELISZ Norbert (hun) Honda Civic team Honda racing Jas portrait ambiance during the 2016 FIA WTCC World Touring Car Race of Hungary at hungaroring, Budapest from April 22 to 24, 2016 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Vágólapra másolva!
Michelisz Norbertet választotta a 2017-es év legjobb túraautó-versenyzőjének a touringcartimes.com internetes szaklap. A WTCC sorozat összetett pontversenyében a második helyen végző magyar pilóta a WTCC, a TCR és a Supercar sorozat világbajnokát is maga mögé utasította.

A touringcartimes.com angol nyelvű szaklap 2007 óta tizenegyedik alkalommal választotta meg a szakág legjobb pilótáját. A legjobbnak járó elismerést öt versenysorozat - WTCC, TCR, Supercars, DTM és BTTC (ez a brit túraautó-bajnokság) - legjobb pilótái közül idén Michelisz Norbert érdemelte ki! A hazai elismerés után tehát a nemzetközi sem maradt el.

Biztonsági őr óvta Michelisz Norbertet, az egész falu ellene küzdött

Pár napja Michelisz Norbert a legnagyobb magyar autós siker, a túraautó-világbajnoki cím kapujában állt, de az ő és a szurkolók álma végül füstbe ment. Drukkerei közül sokan sírtak. Van azonban egy kis falu Baranyában, ahol - történjen bármi - mindig tárt karokkal várják haza. Michelisz Norbert szülőföldjén, Himesházán jártunk.

Az idei évvel megszűnő WTCC sorozat összetett pontversenyében a második helyen végző magyar pilóta méltatásánál a szerkesztők nem spóroltak az elismeréssel.

"A 2017-es listánk csúcsán a magyar szupersztár, Michelisz Norbert található – írják, majd így folytatják. – Szoros verseny volt közte és a Supercars sorozat nagymenője, Scott McLaughlin között,

Csapattársa borzalmas balesete (a portugál Tiago Monteiro a szezon utolsó harmadát kénytelen volt kihagyni egy hatalmas bukás miatt - a szerk.) egy csapásra lett a csapata első számú pilótája, majd egy rossz szezonkezdet után újra életet lehelt a világbajnoki reményeibe, és versenyről versenyre megközelítette a Volvósokat.

Michelisz Norbert akkor is a legjobb, ha éppen a második Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A magyar pilóta elismerésének értékét növeli, hogy az említett Thed Björk csupán negyedik lett a listán, Michelisz pedig maga mögé utasította a Supercars világbajnokát (Jamie Whincup 3.), a TCR bajnokát (Jean-Karl Vernay 10.) és a DTM világbajnokát (René Rast, 8.) is. Azt pedig már meg sem említették, hogy a versenyzés mellett Michelisz csapatvezetőként is helytállt a szakágban, hiszen a TCR-ben induló M1RA csapata első helyen végzett a konstruktőrök versenyében.