Vágólapra másolva!
Ismét tíz versenyhétvégéből áll majd a 2018-as szezon, és ismét ellátogat a Hungaroringre a Német Túraautó-bajnokság mezőnye – derül ki a DTM vasárnap elfogadott versenynaptárából.

Jövő nyáron ötödször is ellátogat a Hungaroringre a Német Túraautó-bajnokság – derül ki a DTM immár hivatalos versenynaptárából. Noha a DTM mogyoródi versenyének nézőszámai általában elmaradnak a Túraautó-világbajnokság (WTCC) hazai fordulóján mért adatoktól, idén határozott javulást tapasztalt e téren a Hungaroring Sport Zrt., mintegy 42 ezren voltak kíváncsiak Timo Glockra, Paul di Restára, Gary Paffettre és társaikra.

Az Audi és a Mercedes komoly gyártókapacitással rendelkezik Magyarországon, ezért fontos a DTM számára a mogyoródi futam Forrás: Tim Upietz/Hoch Zwei/DTM Media

– fejtette ki az Origónak Gerhard Berger, a sorozatot irányító ITR igazgatója még júniusban, a Hungaroringen.

Az idén kilenc fordulósra szűkült bajnokság jövőre ismét tíz versenyhétvégéből, azaz 20 futamból áll majd.

A mezőny visszatér a tradicionális brit versenypályára, Brands Hatchbe,

Olaszországban pedig új helyszínen, a néhány éve tragikus motorbalesetben elhunyt Marco Simoncelliről elnevezett Misano Adriatico pályán láthatják az 500 lőerős bestiákat a rajongók.

Gerhard Berger a Mercedes sportfőnökével, Toto Wolffal. A DTM 2019-ben elveszíti a csillagos márkát, viszont küszöbön áll az egyesülés a japán Szuper GT-sorozattal Forrás: Tim Upietz/Hoch Zwei/DTM Media

Berger a DTM közleményében kiemelte: „A tíz versenyből ötöt Németországban, ötöt külföldön rendezünk meg. 2018-ban visszatérünk Nagy-Britanniába és Olaszországba – mindkettő nagyon fontos piac a gyártóink, az Audi, a BMW és a Mercedes-Benz számára."

A DTM 2018-as versenynaptára

1. Május 4-6. Hockenheim I.
2. Május 18-20. Lausitzring
3. Június 1-3. Hungaroring (Magyarország)
4. Június 22-24. Norisring, Nürnberg
5. Július 13-15. Zandvoort (Hollandia)
6. Augusztus 11-12. Brands Hatch (Nagy-Britannia)
7. Augusztus 24-26. Misano (Olaszország)
8. Szeptember 7-9. Nürburgring
9. Szeptember 21-23. Spielberg (Ausztria)
10. Október 12-14. Hockenheim II.